Здраве и красота

Бадеми за красиви кожа и коса

Премахнете пигментните петна с помощта на бадеми

16.05.2014г. / 08 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Бадемите са едни от най-полезните ядки, които са изключително богати на антиоксиданти, витамин E, полезни мазнини, протеини и други основни хранителни вещества.

Те са подходяща храна, когато искате да свалите излишните килограми и невероятен помощник в грижата за красотата на кожата и косата.

Запишете си следващите няколко идеи за това как да се възползвате от техните незаменими качества.

За да премахнете досадните белези от пъпките използвайте бадемово масло. То има много приятен мирис. На почистена кожа масажирайте малко количество от него върху белега, без да изплаквате. Има друг начин, по който може да се доверите на неговата грижа.

Смесете няколко капки бадемово масло с малко мед и лимонов сок. Тази маска нанасяйте веднъж или два пъти седмично на почистена кожа за 10 минути. Ако белезите са упорити, нанасяйте само върху тях от сместа в продължение на поне седмица.

За да бъде кожата на лицето ви здрава и свежа, трябва да се грижите всекидневно за нея. За да я озарите и да подобрите тена й направете следната маска. Счукайте 5 бадема, към тях добавете 1 чаена лъжичка прясно или кисело мляко, няколко капки лимонов сок и брашно от нахут (бесан).

Трябва да се получи хомогенна смес. Маската нанесете върху почистена кожа за 15 минути и след това изплакнете с вода.

Свързани статии

За да намалите видимостта на появилите се пигментни петна и да възвърнете блясъка на кожата ще са ви необходими няколко стрити на прах бадема, сандалово дърво и прясно мляко. Направете гладка смес и нанесете върху засегнатите участъци за около 10-15 минути.

Бадемовото масло се смята за едно от най-добрите не само в борбата с бръчките, но и при загуба на косата. То е изключително богато на витамините D и E, както и на минерали като магнезий, калций. Овлажнява кожата на скалпа и предпазва косата ви от накъсване и падане.

Затоплете малко количество от него на водна баня. Нанесете го в корените на косата като масажирате леко. Маслото трябва да е приятно на температура, а не горещо. Оставете да действа около 30 – 40 минути и след това измийте косата си както обикновено.

Снимка: photl

Коментирай