Здраве и красота

5 фактора, които пречат на стопяването на коремни мазнини

Но не се отказвайте, все още има надежда!

14.07.2014г. / 17 49ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Хората, които страдат от проблеми с теглото могат да потвърдят, че „опитомяването“ на коремните мазнини е истински трудна задача. Без значение колко се стараете, коремните тлъстини просто не мърдат от мястото си!

Но не се отказвайте, все още има надежда! Трябва само да осъзнаете всъщност кои са основните грешки, които ви пречат да свалите излишните „аксесоари“.

Възраст

С напредване на възрастта тялото променя хормоналния си баланс и това може да повлияе отслабването или по-точно – по-лесното му случване. Това важи особено за коремната област. Неслучайно, ако сте забелязали, хората след средна възраст започват да оформят забележими кореми, както мъжете, така и жените.

Грешни упражнения

Много хора наблягат на кардио тренировките като единствен вариант за отслабване на талията. Този вид тренировка е малко неблагодарна, защото е безкрайно изтощителна, но резултат около талията почти не се забелязва.

Вместо това въведете баланс между кардиото и упражненията с тежести. Те ще задвижат изгарянето на калории и ще провокират мускула да работи по-дълго, дори след тренировката.

Прекалено малко сън

Не само упражненията, но и почивката са от значение. Качественият сън е есенциален за отслабването в областта на талията. Не само – недостатъчният сън влияе пряко на метаболизма, като го забавя и възпрепятства отслабването, към което така се стремите.

Свързани статии

Спете поне по 8 часа на ден и то през нощните часове. Дневната дрямка не компенсира липсата на сън през нощта!

Стрес

Стресът причинява на тялото огромни щети. Той провокира производството на кортизол, хормон на стреса, който пряко уврежда важни органи и системи. Продължителната повишена концентрация на този хормон е пагубна за организма.

За да успеете да стопите мазнините, трябва да се насочите към техники за релакс и отпускане след тежък ден.

Консумация на вредни храни

Естествено, няма как да не се отбележи тази изключително важна предпоставка, която възпрепятства редукцията на мазнини по талията и корема. Яденето на прекалено мазни, преработени и консервирани храни директно пречи на отслабването, независимо какви и колко упражнения правите.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
jujka06 ( преди 9 години )
Притчи, мъдрости, цитати