Здраве и красота

Как джинджифилът помага в отслабването?

Придава усещане за ситост

23.07.2014г. / 13 56ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Джинджифилът е ароматна подправка, която консумираме в пресен или сушен вид. Той има много ползи за здравето, като:

  • Намалява нивата на холестерола
  • Има антиракови свойства
  • Предотвратява образуването на кръвни съсиреци
  • Намалява болките в ставите
  • Намалява болките в стомаха и гаденето и други

Към тези здравословни ползи трябва да се добавят и неговите незаменими свойства при изгарянето на излишните калории. Вижте защо е добре да консумирате по-често от него.

Увеличава pH нивата в стомаха

Джинджифилът често присъства във вашите супи, салати, ястия, чайове и десерти. Според редица проучвания консумиран в умерени количества, той има способността да увеличи нивата на pH в стомаха.

Когато нивата на pH в организма се повишават, това благоприятства отделянето на храносмилателни ензими, като по този начин храната се усвоява по-бързо. Тъй като подправката е богата и на фибри, това подобрява и състоянието на стомашно-чревната перисталтика.

Това означава, че най-необходимите на организма хранителни вещества от храната се абсорбират бързо и тези, които не са необходими не се съхраняват излишно.

Придава усещането за ситост

Често, когато се храните, хапвате малко повече от необходимото. Джинджифилът има ефект върху усещането за ситост. Според специалисти, ако се консумира от него преди или по време на хранене, това може да ограничи желанието за преяждане. Затова винаги го добавяйте към ястията или към чайовете.

Свързани статии

Увеличава енергийните нива

Джинджифилът има подобни на кофеина свойства. Добавяйки го към сутрешната напитка или закуска, ще си помогнете да бъдете енергични през целия ден. Преди спорт винаги изпивайте чаша чай с малко от ароматната билка не само за повече енергия, но и за по-ефективно изгаряне на мазнините.

Подобрява обмяната на веществата

Най-новите изследвания правени върху качествата и действията на подправката в борбата с излишните килограми показват, че джинджифилът съдържа термогенен агент, който помага за изгарянето на мазнините в тялото.

В действителност джинджифилът е активна съставка в много смеси на алтернативната медицина, които се препоръчват за борба със затлъстяването. Като приемате една супена лъжица джинджифил всеки ден след закуска, можете да подобрите метаболизма на тялото си с до 20%.

Коментирай