Здраве и красота

3 упражнения с фитнес топка за стегнат корем

Винаги във форма

26.09.2014г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимки: thinkstock

Снимки: thinkstock

Когато тренирате за стегнат корем, трябва да се стремите упражненията ви да бъдат разнообразни. Някои от тях могат да бъдат наречени и комбинирани, тъй като спомагат за стягането и оформянето на мускули на други части на тялото.

Споделяме три ефикасни упражнения за стегнат корем, които може да изпълнявате с швейцарска топка. Големите, меки и удобни фитнес топки все повече навлизат в дамските (и не само) фитнеси, но стават и част от домашната гимнастика. Вижте упражненията.

За първото упражнение застанете на ръце, краката свийте в коленете и повдигнете назад, като ги поставите на фитнес топката. След това леко плъзнете и изпънете назад краката си като не изпускате топката. Ако правите правилно упражнението, тялото ви трябва да образува права линия от главата до глезените.

След това се върнете в изходно положение и повторете упражнението. Нормално е да усетите напрежение не само в мускулите на корема, но и в тези на бедрата, гърба и ръцете. Правете кратки паузи докато постепенно свикнете.

За следващото упражнение легнете по гръб на постелка за гимнастика. Ръцете свийте в лактите и ги поставете на тила. Краката трябва да са свити в коленете, леко повдигнати, а отгоре поставете фитнес топката. Има два варианта на изпълнение на упражнението.

Първият е едновременно леко да повдигате торса и краката като се стремите да не изпускате топката.

Вторият е краката да бъдат на няколко сантиметра във въздуха, свити, с топката върху тях, а вие да се повдигате леко. За да разберете дали изпълнявате коректно упражнението, обърнете внимание на това дали усещате напрежение в коремните мускули.

Свързани статии

За третото упражнение седнете на постелка за гимнастика. Ръцете са ваша опора, които трябва да поставите леко назад или встрани. Разкрачете крака и между глезените поставете фитнес топката.

След това бавно започнете да вдигате, а след това да спускате обратно краката си (на около 20-30 см от пода). Идеята е да не изпускате топката. Така освен, че тренирате за стегнат корем, стягате и оформяте мускулите на краката.

Снимки: Thinkstock

Коментирай