Здраве и красота

5-те най-добри масла за косата

Натурална красота

31.10.2014г. / 17 41ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Коя жена не мечтае косата й да е неотразима и блестяща, здрава и привлекателна? Косата е най-женственият и забележим аксесоар, който носите постоянно и заслужава да изглежда добре!

Как да постигнете това? С важни натурални масла, които се грижат по естествен начин за здравето и красотата на косъма! Кои са те?

Зехтин

Маслиновото масло не е просто съставка от ястията и салатите ви. То е превъзходно за косата! Можете без притеснение да го нанасяте директно след измиване. Зехтинът дава блясък и неповторима еластичност на косъма, които никой балсам не би могъл да придаде.

Зехтинът хидратира косата и я прави по-малко податлива на наелектризиране. Освен това има успокояващи свойства, които помагат на симптомите на пърхот и суха кожа да утихнат.

Масло от авокадо

Не е тайна за никого, че авокадото е чудесен плод. То е изключително богато на важни мастни киселини и антиоксиданти, грижещи се за младостта и красотата на тялото.

Маслото от авокадо съдържа премного жизненоважни витамини и минерали, необходими за здрава и бляскава коса. Освен това е мощен хидратант, който подхранва дори най-сухите и изтощени краища.

Кокосово масло

Кокосовото масло се използва все повече в козметичната индустрия. Популярно е с това, че прониква в косата в дълбочина и предотвратява загубата на протеин, така важен за здравето на косъма.

Това означава по-малко начупвания и накъсвания, от които всяка жена иска да се отърве!

Кокосовото масло е полезно и срещу косопад, мирише невероятно хубаво и може да се използва и като хидратиращ крем за кожата.

Свързани статии

Арганово масло

Безспорно аргановото масло е едно от най-модерните и популярни напоследък масла в козметиката. Има защо! Аргановото масло е отлично средство срещу сухи, начупени коси. Намалява накъсването и подобрява еластичността на косъма.

Аргановото масло прави косата по-жива, по-мека, по-игрива и лъскава. След употребата му няма да познаете косата си. Тя ще се движи сякаш е жива!

Масло от семе на нар

Нарът е превъзходен плод. Той има редица полезни свойства за организма, а маслото от семките му носи здраве и красота на косата.

Прониква в дълбочина и „ремонтира“ изтощената, боядисана коса из основи. Подчертава подредеността на кичурите, прави трудната за овладяване коса „по-послушна“ и податлива на фризура.

Маслото от семе на нар прави косата мека, лъскава и лека. Всичко, което трябва да направите, е да го приложите чрез масажни движения директно върху скалпа. Косата ви ще ви се отблагодари!

Коментирай