Здраве и красота

Как да се спасим от псориазис?

Козметични съвети с висока ефективност

25.11.2014г. / 08 02ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Псориазисът е широко разпространено заболяване, което се характеризира с изменения по кожата.

То може да се прояви навсякъде по тялото, като най-често се наблюдава на лактите, коленете, кръста и лицето.

Симптомите представляват зачервена и уплътнена кожа, която се характеризира с груб релеф и често се бели. Известно е, че един от най-големите фактори за появата на псориазис са емоционалните и психични травми.

Как можем да облекчим и излекуваме заболяването с много прости трикове? Вижте тук.

При сърбеж

Ако се появи сърбеж по кожата, можете да използвате сода бикарбонат. Добавете ½ чаша сода в плитка вана и потопете проблемните участъци. По този начин бързо ще облекчите сърбежа и ще успокоите кожата.

Овесени ядки

За да облекчите кожни обриви или сърбеж, пуснете няколко супени лъжици овесени ядки в хладка вода във вана. Можете да използвате този трик и при неприятно слънчево изгаряне, но внимавайте, тъй като овесените ядки правят банята много хлъзгава.

Свързани статии

Оцет

Оцетът е другата съставка, която може да успокои кожата. За облекчаване на сърбеж, вземете си вана, в която предварително сте добавили две чаши оцет.

Прекарвайте време навън

Слънчевата светлина е чудесен лек за псориазис. Прекарвайте всеки ден средно между 15 и 30 минути пряко на слънчеви лъчи и ще усетите резултат след по-малко от 6 седмици. Проучвания показват, че слънцето потиска активността на Т клетките в кожата, които са основните причинители на неприятното раздразнение.

Овлажнявайте

В момента, в който излезете от банята, поставете хидратиращ продукт на своята кожа. По този начин ще запазите влажността върху проблемната област. След като усетите попиване, нанесете още един слой от продукта. По този начин ще намалите вероятността от напукване на кожата.

Коментирай