Здраве и красота

Намалете симптомите на мигрена с хималайска сол

Тя е изключително богата на минерали, елементи и електролити

18.12.2014г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Мигрената е тежко, болезнено главоболие, което често се предхожда или придружава от сензорните предупредителни знаци като проблясъци от светлина, слепи петна, изтръпване на ръцете и краката, гадене, повръщане и повишена чувствителност към светлина и звук. Хората страдащи от това състояние знаят как мигрената влошава техния нормален ритъм на живот.

Според материал публикуван в livingtraditionally.com има начин бързо и с помощта на две естествени съставки да намалим неразположенията причинени от мигрената. Първата и най-важна съставка, от която се нуждаете е хубава хималайска сол.

Тя има редица ползи за здравето и е изключително богата на минерали, елементи и електролити. Има 118 елемента, известни в науката днес, а хималайската сол съдържа 84 от тях.

Приемането на хималайска сол, дори чрез храната, помага да се намали интензитетът на болката, засилва имунитета и спомага за отделянето на хормона серотонин, който повишава настроението и енергията ни.

Свързани статии

Другото предимство на хималайската сол е, че тя увеличава присъствието на алкални електролити в организма и поддържа всичко в баланс.

За да я приложите в моменти на неразположение трябва да си направите една или половин чаша пресен лимонов сок, към който да добавите няколко кристалчета хималайска сол. Разбъркайте добре и изпийте. При повечето страдащи от мигрена, този домашен трик се оказва успешен.

Коментирай