Здраве и красота

Хитри навици, които ще ви помогнат да отслабнете неусетно

Отслабването става по съвсем естествен път ако спазвате тези неща всеки ден

15.01.2015г. / 14 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Хората са склонни да направят какво ли не, само за да отслабнат. Мнозина пък трудно успяват да пазят диета, въпреки че се налага.

Ако сте от втория тип хора и не можете да устоите на натиска на глада, но искате да отслабнете, вижте кои ежедневни действия неочаквано биха ви помогнали в свалянето на килограми.

Протягайте се рано сутрин

Много хора не знаят, но протягането е изключително полезно. Когато се събудите нека протягането да е първото нещо, което правите. Протегнете хубаво и продължително цялото си тяло.

Задръжте известно време гърба, прасците и ръцете изтегнати. Починете си за няколко секунди и направете упражнението отново. Това засилва метаболизма и спомага за по-качественото изгаряне на калории.

Балансирайте на един крак, докато си миете зъбите

Това странно упражнение помага на мускулите на краката и таза да се стегнат добре още от сутринта. С подобаващ старт ще си помогнете в горенето на калории през деня.

Разтягайте се, докато пиете кафе

Продължете с упражненията за разтягане във всеки удобен момент. Докато пиете кафето си рано сутрин, изпънете ръце хубаво напред. Уверете се, че горната част на тялото и гърба са достатъчно добре изпънати.

Повторете упражнението 5 пъти.

Ходете, докато говорите

Ходенето докато говорите по телефона, например, е чудесен начин да изразходвате енергия. При всички положения е по-добре, отколкото да стоите на едно място или да седите на стол.

Лицеви опори на стената

Това е най-лесното упражнение, което можете да правите през деня, дори когато сте на работа. Просто се подпрете на стената с ръце и избутвайте собствената си тежест. Теглото пада върху пръстите на ръцете и краката, а мускулатурата на цялото тяло се стяга.

Презаредете се

Всеки път, когато чакате на опашка, плащате сметките си или разглеждате щандовете в хипермаркета, слагайте ръцете си зад гърба, така че да накарате плешките да изпъкнат и отворете гръдния кош като вдишвате дълбоко.

Задръжте позицията за няколко секунди и отпуснете.

Изкачвайте се по стълбите

Не ползвайте асансьор. Всеки път, когато имате тази възможност, ползвайте стълбите. Изкачването на стълби гори повече калории, отколкото си мислите.

Свързани статии

Протягайте се преди лягане

Не забравяйте приятното протягане и вечерта. Седейки, кръстосайте крака по турски, сложете ръце на тила и усучете тялото си бавно и внимателно първо в едната посока, после в другата. Вдишвайте бавно и дълбоко. След това изпънете ръце право нагоре и разтегнете гръбнака.

Повторете това упражнение 4-5 пъти като правите 20-секундна пауза между повторенията.

Повдигнете бедрата си

Преди да заспите вечерта, легнете по гръб в леглото, повдигнете двата си крака едновременно нагоре и ги задръжте за няколко секунди. Отпуснете се и след това повторете упражнението.

Направете това 10 пъти. Ще забележите как прасците и бедрените ви мускули се стягат значително.

Изпейте една песен

Пеенето е практика, която се оказва по-полезна, отколкото мнозина смятат. Няма никакво значение дали имате талант, просто е важно да попеете малко с любимия си изпълнител. Учудващо пеенето гори почти 70 калории за час. Така че, ако имате възможност, посещавайте курс по пеене или вземете участие в някой хор. Или пък просто пейте, слушайки любимото си радио.

Коментирай
Здраве и красота