Здраве и красота

6 причини да мразим цикъла си по-малко

Той е нашето необходимо зло

04.02.2015г. / 09 51ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Менструалният цикъл е може би най-мразеното нещо от всяка жена! Когато дойде се тръшкаме, защото ни боли, защото не можем да правим секс (или поне повечето не искат да правят секс по време на цикъл) и заради куп други усложнения, до които той води!

Но всъщност има много неща, които ще ви накарат да мразите менструалния си цикъл по-малко и ще сте благодарни за това, че го има! Ето няколко от най-положителните черти от неговото наличие!

Не сте бременна!

Това е най-голямото доказателство, че няма за какво да се притеснявате, ако сте имали бурна нощ. Не че не съществуват цветни бременности, но все пак, ако вашият цикъл си се появи във вида, в който е характерен за вас, това си е повод за празник!

Вие сте здрава жена

Радвайте се, че имате цикъл и че той идва навреме и в нормален вид. Менструалният цикъл е показател за много нередности в организма на една жена и ако вашият си е съвсем наред, не му се сърдете, че идва, защото така е най-добре за тялото ви!

Той е лесно извинение

В много случаи се извиняваме с цикъла си – пред шефа, за да си останем малко вкъщи, през партньора ни, когато наистина не ни се прави секс, пред себе си, когато не ни се ходи на тренировка във фитнеса.

По-дълъг живот

Има един любопитен факт и той е, че жените са по-склонни да живеят по-дълъг живот от мъжете. Знаете ли защо? Именно заради цикъла!

Свързани статии

Чрез менструалния цикъл се изхвърлят известни количества желязо от организма, които след това се набавят чрез храната. Така тялото се прочиства и обновява, което му дава възможност за по-дълъг живот.

Мъжете са лишени от този вариант и затова често страдат от повече мускулни крампи и схващания, причинени от натрупването на желязо.

Пречиства от бактерии

Вашият цикъл има и такава функция. Чрез изхвърлянето на кръвта се извеждат и много бактерии от организма. Освен това се намалява рискът от инфаркт и инсулт, сърдечносъдови заболявания и болестта на Алцхаймер.

Менструалният цикъл си е истински спасител, стига да е регулиран!

Доказва, че сте жена!

Малките момиченца често преживяват трудно този преломен момент, в който майките им обикновено казват: „Честито! Вече си жена!“. Не се чувствайте зле от този факт, напротив! Чувствайте се истинска жена и се гордейте!

Коментирай