Здраве и красота

Текстилните маски: Бърза красота

Новият хит в козметиката

29.07.2015г. / 13 23ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всяка жена мечтае за лесен, бърз и удобен начин да изглежда красива. Опитваме постоянно всякакви маски, голяма част от които приготвяме сами, но определено виждаме недостатъците.

Те често отнемат време да се забъркат, лепкат, разтичат се и какво ли още не. Тъй като козметичната индустрия се развива с всяка една минута и винаги е в полза на мързеливите дами, марките успяха да наложат като водещи текстилните маски.

Този тип продукт представлява маска за лице, която е изработена от плат и напоена с различни витамини, съставки и комбинации между тях.

За да не се налага да отделяте каквото и да е време за подготовка, те са с направени дупки за очите, носа и устата.

Представяме ви основните предимства и минуси на това изобретение.

Свързани статии

Предимства

1. Предимството им се крие в умението да освежат кожата буквално за минути, а някои от тях дори имат ефект при бръчки и тяхното изглаждане. Изработката от текстил по никакъв начин не се явява пречка за състава на този тип изделия.

2. Друг важен елемент при козметичната новост е, че е изключително удобна за работещи и заети дами. Съвременната жена не просто няма време да приготви сама своята маска, но и често няма време да я нанесе, дори и готова като смес. Това е лесен начин да получите своето освежаване без значение дали сте в самолета или готвите вечеря.

3. Липсата на каквато и да е смес при текстилните маски е основна предпоставка за тяхната мобилност. Можете да ги приберете буквално навсякъде и да не усетите по никакъв начин, че са близо до вас.

Недостатъци

1. Истината е, че този тип маски са значително по-неефективни, в сравнение с готовите смеси, а още по-малко пред тези, които сами приготвяте.

2. Трябва задължително да проверите точния състав, тъй като текстилните маски често не се препоръчват за кожа, склонна към акне.

3. Колкото и да е качествена марката, която стои зад един такъв продукт, съществува възможност да ви е трудно да поставите маската точно по вашето лице. Със сигурност ще ви бъдат необходими няколко опита, за да добиете правилната техника.

Коментирай