Смяната на сезоните носи по-ниски температури, по-малко слънце, повече дъжд и по-агресивни ветрове. Всичко това се отразява на кожата на лицето, ръцете и тялото.

Именно поради тази причина е необходимо да обърнете специално внимание на хидратацията, за да се предпазите от неприятни и дискомфортни проблеми като белене, зачервяване, разраняване и дори възпаление на кожата.

Лавандулата е известна като една от най-често използваните съставки с успокояващ ефект.

Приятната миризма се превръща в истинска арома терапия за сетивата, докато хидратиращите свойства даряват кожата с копринена мекота.

За да сме сигурни, че това, което нанасяме върху тялото е добро за здравето ни, обикновено се обръщаме към възможностите, които ни предлагат домашните рецепти.

Още по темата

Предлагаме ви един лесен начин да си направите сами масло за тяло с лавандула.

Ето как:

Ще ви бъдат необходими:

4 супени лъжици кокосово масло

2 супени лъжици зехтин

2 супени лъжици пчелен восък

1 чаена лъжичка мед

3 супени лъжици гел от алое вера

2 чаени лъжички ланолин

10 капки етерично масло от лавандула

1 капсула витамин Е

Начин на приготвяне:

Затоплете маслата, пчелния восък и меда на водна баня на средно висока температура. Отделно затоплете отново на средна температура и гела от алое вера. След като веднъж са се разтопили, смесете двете течности и разбъркайте добре.

Добавете ланолин и отново разбъркайте. След като се уверите, че съставките са се смесили добре, намалете температурата на огъня.

Разбъркайте с Витамин Е и етеричното масло от лавандула.

Готовото масло за тяло налейте в малки стъклени буркани и оставете да се охлади добре, преди да покриете с капачка.