Здраве и красота

Топ 5 храни, изгарящи калории

Как да си помогнем в отслабването?

25.10.2015г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Кой не иска да отслабне? Това е мечтата на милиони хора по света, имащи проблем с килограмите. Чудите се каква диета да спазвате? Вместо това включете някои продукти в менюто си, които спомагат за по-бързото изгаряне на калории. Кои са те?

Яйца

Яйцата са прекрасни не само защото помагат за редукцията на броя калории. Те оставят дълготрайно усещане за ситост. Още по-хубавото е, че яйцата съдържат повече протеини и почти никакви мазнини. Ето защо за закуска хапвайте по 1-2 яйца. Можете да ги комбинирате с някакви пресни зеленчуци и пълнозърнеста филийка хляб.

Кисело мляко

Киселото мляко е чудесен начин да се нахраните без да поглъщате излишни калории. Едно проучване показва, че хората, които са увеличили приема си на протеини, са ядели средно по 441 калории по-малко на ден.

Ако ядете полезни протеини, каквото е киселото мляко, със сигурност ще отслабнете.

Горски плодове

Червени вкусни малини, боровинки, ягоди, къпини – всички те са изключително богати на фибри и също толкова бедни на калории. В тези плодове се съдържат и много флавоноиди, които увеличават производството на адипонектин – хормон, който стимулира изгарянето на мазнините.

За да си помогнете в отслабването, яжте повече горски плодове. Важно е да се отбележи, че те са богати и на антиоксиданти, противовъзпалителни вещества, както и такива, намаляващи лошия холестерол.

Шамфъстъци

Шамфъстъците са с ниско съдържание на калории, но са прекрасен доставчик на протеини. Консумацията на шамфъстък ежедневно води до общо намаляване на калорийния прием с около 41%.

Учените съветват да избирате шамфъстъци с черупка, тъй като бавното ядене изпраща команди за преждевременна ситост към мозъка. По този начин се „наяждате“ много преди това да се е случило на практика.

Зелен чай

Зеленият чай е известен със своите невероятни свойства по отношение на отслабването. В него се съдържат вещества, които стимулират метаболизма и изгарянето на мазнините. Зеленият чай не съдържа абсолютно никакви калории, а е богат на антиоксиданти, което е предимство.

Независимо дали го пиете студен или горещ, зеленият чай има прекрасни свойства в отслабването.

Снимки: iStock

Коментирай