Здраве и красота

Еликсир за пушачи, който прочиства дробовете

Край на упоритата кашлица

24.08.2016г. / 16 14ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако сте дългогодишен пушач вероятно страдате от онази неприятна и постоянна кашлица, характерна за пушачите. Знаете, че за да подобрите здравословното си състояние е добре да се откажете от вредния навик.

Но ако това е твърде трудно за вас, споделяме един еликсир за прочистване на белите дробове, който съдържа изцяло натурални съставки.

Джинджифил – Подправка, която е използвана в продължение на дълги години с лечебна цел и която може да помогне за прочистването на белите дробове.

Лук – Ползите за здравето от консумацията на лук са ни добре познати. Подправката има противоракови свойства, но също така намалява и риска от развитието на различни респираторни заболявания.

Куркума – Една чудесна индийска подправка богата на витамини, минерали и омега-3 мастни киселини. Също така има антивирусни, антибактериални свойства и намалява риска от развитието на някои видове рак.

Как да си приготвите еликсира? Ето и точните съставки, както и някои добавки към тях:

  • 400 грама лук
  • 1 л вода
  • 400 грама кафява захар, която може да замените с мед или кленов сироп
  • 2 супени лъжици куркума
  • парче джинджифил (около 3-4 см корен от подправката)

Начин на приготвяне:

Свързани статии

Сварете водата и захарта заедно. Нарежете лука на ситно, обелете и настържете джинджифила и ги добавете към останалите съставки. Когато сместа заври, сложете и куркумата и оставете да къкри на тих огън, докато намали обема си наполовина и се сгъсти.

Когато се охлади може да я пресипете в буркани и да съхранявате в хладилник. Приемайте от еликсира сутрин на гладно по 2 супени лъжици и вечер два часа след вечеря.

По материали от takprosto.cc

Коментирай
Свободно време