Здраве и красота

3 лесни упражнения за коремни мускули

Които помагат за стягане и на бедрата и седалището

11.11.2015г. / 09 30ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Коремните мускули играят роля не само в украсата на талията ви. Тяхното здраве и добра форма са от решаващо значение за добрата стойка и функционирането на органите в малкия таз и коремната кухина.

Ако изтощителните коремни преси ви се струват прекалено трудоемки, опитайте тези упражнения за стегнати коремни мускули, които се изпълняват лесно.

Кросоувър

Застанете на десния си крак. Вдигнете левия назад и го свийте в коляното. Вдигнете лявата си ръка над главата. Започнете да се навеждате на един крак като се стремите да докоснете пода с вдигнатата ръка. Направете 12 повторения с единия крак, след това разменете с другия.

Повдигане на дупето

Седнете на стол с облегалка. Повдигнете десния си крак напред, левия нека остане стъпил на пода. Натиснете силно с петата на опорния крак в пода. Започнете да се изправяте от стола и след това да сядате. Редувайте изправен стоеж и седнало положение, но само с един участващ крак. Направете отново 12 повторения.

Свързани статии

Подскачане от крак на крак

Застанете на единия си крак като другият е свит. След това с подскок прехвърлете тежестта на другия крак. Направете 12 повторения като при всеки подскок задържате тежестта върху натоварения крак за няколко секунди.

Това е! Бързо, лесно и едновременно с това ефективно. Правете тези упражнения 3-4 пъти седмично и ще стегнете коремните мускули, а и бедрата и седалището.

Коментирай