Здраве и красота

4 причини да не пропускате нанасянето на база за грим

Намалява на размера на порите

08.01.2016г. / 08 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато става дума за грим, първата стъпка, която най-често дамите пропускат е нанасянето на основа. Базата за грим може да бъде гелообразна, под формата на крем, в лек цвят и има силата да направи гримът ви наистина впечатляващ. Вижте няколко добри причини да не пропускате нанасянето на база.

Прави грима дълготраен

Безупречният грим се нуждае от добра основа. Нанасянето на база за грим преди фон дьо тена, пудрата, сенките (поставяйте база за грим и на клепачите) ще направи макиажа ви по-устойчив, когато сте в помещение с дим, прах, при лошо или твърде горещо време.

Намалява размера на порите

В бюти магазините ще откриете различни марки и видове бази за грим. Съветваме ви да се доверите на консултантите, защото изборът на основата е също толкова важен, колкото и изборът на останалите гримове.

Споделете каква е вашата кожа, дали се омазнява по-бързо, може би ви притесняват и по-широките пори на лицето. Една подходяща база за грим не само ще намали видимостта на порите, но и отделянето на излишен себум.

Допълнително овлажнява кожата ви

Ако кожата ви е суха и вяла, особено през зимните месеци, изберете овлажняваща база за грим. Добавянето на този допълнителен слой хидратация ще намали риска от лющене на кожата ви и ще направи гримът дълготраен и красив.

Свързани статии

Коригира неравномерния тен

Пигментни петна, белези от пъпчици, фини капиляри... Никой не харесва неравномерния тен. За да бъде гримът ви перфектен и за да се прикрият малките несъвършенства по кожата, вие се нуждаете от точната база за грим, която ще свърши всичко това. Един бюти трик за всички дами, които искат да оставят коректора да си „почине“ за известно време.

Снимка: iStock

Коментирай