Здраве и красота

Време ли е да смените гинеколога си?

Ето и признаците!

28.01.2016г. / 13 40ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Повечето жени ходят при един и същи гинеколог всеки път. Колкото и да сте доволни от него, понякога се налага да го смените. Ето и знаците, които ще ви помогнат да разберете дали е време да потърсите услугите на друг, по-добър специалист по акушерство и гинекология!

Гинекологът ви е станал разсеян

Колкото и пациенти да минават през кабинета на един гинеколог, той трябва да обръща достатъчно внимание на всички тях. Това е важно не само за да се чувствате в добри ръце, но и да се избегнат пропуски на неща, които биха могли да се окажат фатални за здравето.

Не ви разпитва за ежедневните ви навици

Всеки гинеколог трябва да разпитва за това как поддържате ежедневната си хигиена, какво ядете, какво бельо ползвате, вида превръзки, които предпочитате – изобщо всичко, което би могло да повлияе на здравето на репродуктивната ви система на дневна база.

Ако вашият гинеколог не прави това, потърсете друг.

Не ви обяснява решенията, които взима

Всеки пациент има право да знае подбудите на лекаря за определено лечение. След прегледа пациентът има право да се запознае подробно с констатациите на лекаря. Той трябва да ви обясни защо смята да ви предпише дадено лечение и да ви инструктира.

Гинекологът ви избягва неудобни въпроси

Вероятно и на вас не ви се говори за това колко партньори сте имали, правили ли сте небезопасен секс, имали ли сте аборти или пък други притеснителни неща, но няма как да се мине без това.

Ако и на гинеколога ви му е неприятно или неглижира тези въпроси, обърнете се към друг, защото това не е маловажно. Сексуалните въпроси крият голяма част от отговорите на вашите страдания.

Не показва разбиране и състрадание

Лекарите изпълняват хуманна професия. Те са се заклели да помагат на хората и да проявяват емпатия към всеки свой пациент.

Ако забелязвате, че вашият гинеколог пренебрегва този постулат на медицината, потърсете лекар, който ще е по-склонен да обръща и емоционално внимание на вашите проблеми и страдания.

Снимка: iStock

Коментирай
Свободно време