Здраве и красота

Как вдигането на тежести помага в отслабването при жените?

И защо е важно да съчетавате тежести и кардио

12.05.2016г. / 10 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Повечето жени се предпазват от вдигане на тежести. Това е важно от една страна, защото женската физика е по-крехка и ранима от тази на мъжете. Прекалено големите тежести са опасни за женското здраве.

Но пък е полезно от друга страна – помага за по-бързо и качествено отслабване. Не се плашете – не става дума за вдигане на щанги. А и надали някой фитнес инструктор ще ви насърчи да заприличате на Невероятния Хълк или пък Арнолд Шварценегер. Не става дума за това.

В действителност, малко по-тежките гирички помагат изключително много в извайването на тялото, мускулатурата и най-вече отслабването. Отървете се от излишните килограми като вдигате по-тежки от 1-2 килограма тежести.

Защо това е полезно в отслабването?

Провокирането на мускула и стимулирането му с по-големи тежести изгаря до няколко пъти повече калории, отколкото ако правите само кардио тренировка или ако вдигате леки гирички от порядъка на 1-2 кг.

Ако правите упражнения с по-големи тежести всеки ден, след втората седмица ще забележите промените в тялото си. По-голямата мускулна маса изгаря мазнините и калориите много по-бързо. Освен това активизира метаболизма и изразходва повече енергия дори в спокойно състояние.

Ще изваете тялото си с вдигането на тежести. Кардио тренировките също са важни. Но ако направите комбинация между двете, резултатът ще е феноменален – ще свалите килограми бързо и ефективно като едновременно с това ще изваете формите си до съвършенство.

Специалистите съветват да се правят 4 тренировки с тежести седмично. Това помага за извайване на проблемните зони особено при жените, а именно дупето, любовните дръжки, увисналата кожа на ръцете и гърдите.

Снимки: iStock

Коментирай