Здраве и красота

Как да накараме грима да устои на лятната жега?

Съвети за дълготраен грим през лятото

12.07.2016г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Горещото лято разваля грима. В това се е убедила всяка жена, която не пропуска да се гримира всеки ден от годината. Какво можем да направим, за да накараме грима си да трае по-дълго в жегата? Ето няколко трика!

Не пропускайте основата

Основата за грим е най-често пропусканото средство, а това е грешка. Тя ще ви помогне да запазите грима си по-дълго, въпреки високите температури.

Не ползвайте тежък фон дьо тен

Ако през останалите месеци сте ползвали плътен и тежък фон дьо тен, сега е време да го замените с такъв, който има по-лека формула. Избягвайте течни фон дьо тени, които имат добавени масла. Те са с тежки формули и ще накарат кожата ви да се омазнява още повече. Запушват порите и могат да предизвикат възпаления и акне в комбинация с изпотяването през лятото.

Нанасяйте с четка вместо с гъба

Прахообразните гримове се смесват с кислорода в кожата и потта, което ги кара да потъмняват. Хората с мазна кожа са склонни да купуват матиращи продукти в стремежа да тушират лъщенето на кожата.

Продължавайте в същия дух, но просто използвайте четка, а не гъба при нанасяне. Тя ще ви помогне да разнесете по-добре без да запушвате в дълбочина порите.

Сменете плътната очна линия с по-ненатрапчива

В лятната горещина не ви трябва наситен цвят. Наблегнете на естествените тонове, пастелното излъчване и леката формула. Освен това, очната линия се задържа най-дълго върху потна кожа за разлика от моливите за очи и сенките. Така ще си спестите допълнителното освежаване на грима на очите през деня.

Нанасяйте бронзови сенки

Бронзовите тонове се доближават до естествения летен загар на кожата. Подчертават естествената красота, но и придават акцент на окото. Така няма да изглеждате сякаш сте без грим, но същевременно ще блестите с чудесна визия.

Снимка: iStock

Дори да се поизтрият малко в края на деня, това няма да е проблем, защото цветово се доближават до естествения цвят на кожата.

Не слагайте гланц през лятото

Гланцът има свойството да привлича светлината и да действа като „мазнина за готвене“. Това крие голяма опасност от изгаряне на кожата на устните, която и без друго е много крехка и нежна.

Избягвайте гланца през лятото.

Изсветлете устните

Не е нужно да товарите лятната визия на лицето си с тъмни и тежки червила, за които има опасност да се размажат от жегата. Изсветлете с няколко тона. За предпочитане са розовите и прасковените нюанси. Те придават младост и свежест на устните, а и на лицето ви.

Заменете ружа с бронзант

Използването на бронзант е по-лесно, защото доближава тена ви до желания летен такъв. На фона на плажния загар, който вероятно сте добили през лятото, червените и розовите тонове на ружа не са подходящи.

Или използвайте бронзант, или руж с бронзови оттенъци – най-добрият избор са многоцветните бронзови перли.

Коментирай