Здраве и красота

10 трика за бързо отслабване

Бързо, но сигурно, ако ги спазвате винаги

12.07.2016г. / 15 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Загубата на излишно тегло е стремеж на всяка жена. Коя не би искала да изглежда перфектно, особено в сезона на банските?!

Идва време за почивка и онези, които тепърва очакват срещата с морето, вероятно ще се замислят върху това как най-бързо да се отърват от излишните килограми. Ето 10 безупречни трика, които ще ви помогнат да отслабнете бързо и ефективно!

Пийте много вода преди хранене

Това ще ви помогне да запълните по-голямата част от стомаха си и ще предотврати преяждане, което със сигурност ще ви донесе излишни килограми.

Закусвайте

Не мислете, че като пропускате закуската ще отслабнете. Истината е, че пропускането на закуската крие риск от прегладняване по-късно и в крайна сметка преяждане. Онова хранене, което наистина трябва да пропускате е вечерята. Само така метаболизмът ви ще се засили.

Не яжте тежки храни

Тежките храни сами по себе си са предпоставка за трупане на килограми. Ето защо вместо да спазвате трудни и мъчителни диетични режими, просто изключете тежките и мазни храни от менюто ви за един месец.

Наблегнете на плодовете и зеленчуците

Това златно правило ще ви помогне да отслабнете по-бързо. Наблягането на плодовете и зеленчуците зарежда организма с полезни вещества, намалява холестерола и спомага за свиването на стомаха. Така няма да ви се иска да поглъщате големи порции като преди и ще редуцирате теглото си.

Край на газираните напитки

За някои може да не е толкова лесно, но трябва да опитате. Вместо да се мъчите със строги диети и хранителни режими, просто се отървете от един вреден навик – сладките газирани напитки. Ще видите как килограмите ще започнат да се топят, ако спазвате и всички останали съвети.

Яжте само плодове за десерт

Просто преустановете със сладкишите и шоколадите за десерт. Сладоледът също влиза в графа „забранени“. Свикнете да се подслаждате с плод за десерт и ще успеете да влезете в старите си джинси.

Изключете солените закуски

Всички преработени и пакетирани закуски съдържат много сол. Тя допринася за задържането на течности в организма и образуването на воден целулит. Трупането на килограми също е обвързано със задръжката на течности.

Ето защо е важно да ограничите приема на сол, за който допринасят много именно солените закуски, носещи празни калории на организма.

Яжте бавно

Може да ви се струва невероятно, но дългото и щателно обработване на храната още в устата помага за правилното ѝ абсорбиране от организма. Просто яжте бавно и дъвчете, докато не раздробите напълно хапката.

Упражнявайте се и се разхождайте редовно

Може да не ви се нрави, но физическата активност е съществена за отслабването. Ако не си падате по редовните упражнения (които са съществени), разхождайте се всеки ден с приятели. Прибирайте се пеша от работа, пропускайте качването на градски транспорт, когато това е възможно.

Снимка: iStock

Коментирай