Здраве и красота

Най-честите митове за бръчките

Мит: Продуктите против бръчки постигат видими резултати още на втората седмица

02.09.2016г. / 13 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка:istock

Снимка:istock

Как се грижите за вашата кожа на лицето? Вероятно я подхранвате всеки ден с крем, правите си маски, посещавате процедури при козметик или пиете много вода, за да бъде добре хидратирана. В следващите редове ще видите най-честите митове свързани с бръчките и стареенето на кожата. 

Мит: Ако използвам овлажняващ крем всеки ден, не е необходимо да ползвам продукт за бръчки. 

Овлажняващите кремове са чудесни, защото подхранват кожата, тонизират я, но не намаляват фините линии по лицето ви. За да забавите стареенето на кожата, открийте продукт, подходящ за вашия тип кожа, за нейните специфики, но и който съдържа съставки, които увеличават синтеза на колаген и които ще поддържат кожата еластична и гладка. 

Антиоксидантите, като витамин С и алфа хидроксилни киселини, като гликолова киселина, която също имат благоприятен ефект върху бръчките. Но най-добре е да се доверите на съветите на дерматолог или козметолог за избора на крем. 

Мит: Продуктите против бръчки постигат видими резултати още на втората седмица.

Абсолютен мит, който след този период, може да откаже много дами да продължават да ги използват. Необходимо е да нанасяте анти-старееща грижа поне три месеца, за да бъдат резултатите забележими. Цикълът за обновяването на кожата, отнема не по-малко от 28 дни, като с напредване на възрастта той се забавя. 

Мит: Пиенето на големи количества вода всеки ден, намалява риска от появата на бръчки. 

Пиенето на адекватни количества вода всеки ден е от решаващо значение за поддържане на красива и здрава кожа. Въпреки това, няма доказани примери, че консумацията на поне 10 чаши вода на ден, действа анти-стареещето. Но е факт, че дехидратацията на организма се отразява пагубно на кожата. 

Мит: Фините бръчки не се нуждаят от ботокс или други филъри.

Най-добре е да бъдат третирани, когато станат по-видими. Напротив! Когато бръчките са по-дълбоко изразени в кожата, тогава е много по-трудно тяхното изглаждане. Те ще бъдат запълнени със съотвения филър, но все още ще са видими (в някои от случаите).

Ето защо е важно, когато забележите първи линии, да се консултирате със специалист дерматолог. Той ще ви насочи дали има нужда в някои части на лицето да се ограничат мимиките, образуващи първите бръчки, какви терапии са ви необходими и т.н.

Свързани статии

Мит: Спането по гръб ще ви предпази от появата на бръчки.

Опитите да спите само по гръб, биха ви донесли дискомфорт и може би в някакъв момент и безсъние. Няма доказателства, че спането само по гръб намалява появата на бръчки. Едно е сигурно, безсънието ще ви направи по-малко красиви. 

Снимки: istock

Коментирай