Здраве и красота

Какви са ползите, ако не носите бельо?

Кожата диша

12.10.2016г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

С дантела, флорални мотиви, камъчета или от естествени материи, всяка дама избира прецизно своето бельо. То трябва да бъде не само красиво, но и да не е предпоставка за възникването на здравословни проблеми.

Чували ли сте, че ако не носите бельо, това може да има положителен ефект върху здравето? Това разбира се не означава да обуете дънките си на голо, да спортувате без бельо или в летните дни да се разхождате без бикини под роклята или полата.

Без долно бельо може да си позволите да останете у дома, а ето и защо е полезно от време на време да си давате почивка от него.

Кожата диша

За да бъде кожата на интимните ви части здрава и красива, тя трябва да диша. Затова е важно да носите не само памучно бельо, но понякога и да оставате без него. По този начин деликатната ви кожа ще бъде в състояние да диша. Да бъдете 24 часа с бельо може да се окаже изтощително за гениталиите ви.

Това е един вид релакс

Потните интимни части създават дискомфорт. Потенето се случва не само през горещите летни месеци, но и когато спортуваме, носим по-стегнато бельо, което е от синтетични материи. Това допринася и за появата на неприятна телесна миризма в тези деликатни места. Ето защо е добре да давате почивка на кожата си, оставайки няколко часа без бельо.


Снимка: istock

По-секси е

Представете си, че сте у дома или на почивка и двамата с половинката си не носите бельо. Най-напред усещанията в интимната област са много по-силни, а мисълта, че и любимият ви не носи бельо засилва желанието ви за интимни ласки, както и дава свобода на еротичните ви фантазии.

Без сърбеж и дразнене на кожата

Едно от предимствата на липсата на бельо е, че така се намалява рискът от зачервявания, дразнения и сърбежи в областта на гениталиите. Когато кожата ви не се поти и диша, няма нещо, което да я провокира с дискомфорт, но също се намалява и рискът от възникването на различни видове инфекции.

Свързани статии

Има ползи и за мъжете

Не само дамите, но и представителите на силния пол могат да намерят здравословни ползи от липсата на бельо. Непрекъснатото носене на слипове или боксерки повишава температурата в областта на гениталиите, което може да се отрази зле на качеството на спермата. Ето защо е добре господата да оставят кожата си да диш а поне по няколко минути на ден.

Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
Бельото е първият признак на цивилизация. Ако жената е глупава да носи синтетика, която се вмирисва, може да пробва и с друг вид простотия. Преди 100 години селянките така са ходили. Много удобно било за различни физиологични нужди, вкл. сношение в сеното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време