Здраве и красота

3 упражнения за бързо стягане на корема

Правете ги всеки ден

06.06.2017г. / 12 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Открихме летния сезон. Подготовката за него започва месеци по-рано. Тогава коригираме хранителните си навици, наблягаме повече на спорта, за да стегнем фигурата си. Ако сте пропуснали лятната подготовка не се отказвайте да положите сега усилия, за да влезете бързо във форма.

Споделяме 3 упражнения за плосък корем, които ако правите всеки ден и спазвате здравословен режим на хранене, само за месец ще забележите голяма разлика във фигурата си, особено в областта на коремчето.

Първото упражнение е забавно и в него бихте могли да включите и топка. С усукващите движения, които правите, бързо ще елиминирате така наречените „любовни дръжки“.

Седнете на постелката за гимнастика. Свийте краката в коленете и ги повдигнете на около 15 см от пода. Започнете да се усуквате леко на едната, а след това на другата страна. При усукването на горната част на тялото завъртете и ръцете като ги съберете в дланите.

С топка упражнението е още по-забавно. Просто я взимате от едната страна и я местите на другата. Започнете с 3 серии с по 10 повторения, като постепенно увеличавайте сериите.

Второто упражнение ще ви помогне да стегнете и оформите мускулите на горната и долната част на корема. Легнете на постелката за гимнастика. Бавно започнете да повдигате едновременно краката си и торса, сякаш се опитвате да докоснете коленете си.

Не бързайте при изпълнението на упражнението. Бъдете умерени, вдишвайте и издишвайте равномерно. Започнете с две серии по 10 повторения, като постепенно увеличавайте сериите и повторенията.

Свързани статии

Третото ефективно упражнение за оформяне на секси коремче със сигурност ви е познато. В него също като в първото имаме леко усукване с кръстосване. Легнете на постелката и сложете ръцете си на тила, стъпалата трябва да са поставени на пода, а краката свити в коленете.

Започнете леко да повдигате торса. Идеята е, когато се повдигнете и извиете леко наляво или надясно, да повдигнете противоположния крак. За всяка страна направете 3 серии по 10 повторения.

Снимки: krasotka.cc; pexels

Коментирай