Здраве и красота

5 съвета за боядисана коса, с които да я запазите здрава

Няма значение в какъв цвят боядисвате косата, тя има нужда от специално внимание

24.08.2017г. / 17 18ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Боядисаната коса, независимо от цвета, е по-крехка от натуралната заради химикалите, с които е третирана. Тя изисква повече грижи, за да бъде увреждането на косъма сведено до минимум.

Как да се грижим за боядисаната коса всеки ден, за да я запазим здрава и жизнена? Ето какво трябва да правим:

1. Да не пропускаме качествените продукти.

Квалитетните продукти са важни, защото в тях се съдържат изпитани качествени съставки, които ще помогнат на боядисаната коса да се съживи вместо да я увредят допълнително.

2. Блондинките да използват лилав шампоан.

Лилавите или пурпурни шампоани не са някаква измислица, а наистина действат. Не става дума за шампоан в лилава опаковка, а самата течност на продукта да има лилаво багрило. Тези шампоани запазват и удължават русия цвят именно благодарение на лилавите пигменти.

Топ 3 маски за изтощена коса

Те се свързват по химичен път с русите пигменти като по този начин ги подсилват, подхранват и удължават ефекта им без да се налага да се боядисвате толкова често, за да опреснявате цвета.

Препоръчително е да се използва лилав шампоан веднъж седмично за руси коси.

3. Не боядисвайте в по-тъмен от натуралния си цвят, за да прикриете белите коси.

Експертите казват, че това е огромна грешка, която всъщност прави белите ви коси още по-видими. Тъмните нюанси не хващат добре върху посивелите коси. Те стават с лилави и сини оттенъци, които се открояват още по-ясно.

Съвети за успешно боядисване на косата вкъщи

Фундаментално правило е, ако искате да се боядисвате, за да прикриете белите коси, да се придържате максимално към естествения си цвят или няколко тона по-светъл.

4. Не правете прекалено дебели кичури.

Тези кичури бяха модерни през 90-те, но вече са крайно демоде. Преди 20 години дебелите кичури в различни нюанси бяха секси и актуални, но ако продължавате с тази тенденция, ще изтощите косата си. Няма да е зле и да смените фризьора си, ако той не е в крак с новите тенденции.

5. Не боядисвайте в по-тъмни нюанси около лицето.

Тази погрешна техника ви състарява. Естественото оцветяване на косата е по-тъмно вкорените и изсветлява по дължина на косъма. Опитайте се да спазвате този така да се каже природен закон, когато боядисвате косата, независимо в какъв цвят.

Коментирай