Здраве и красота

Съвети за здрава и жизнена къдрава коса

Как къдрокоските правилно да поддържат красивите си кичури

07.12.2017г. / 15 57ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кой каквото си няма! Къдрокосите жени мечтаят за гладка права коса и всячески се опитват да я изправят. Жените с права коса пък се опитват да накъдрят косата с преса, маша, ролки, плитки и никога, ама никога резултатът не е същият като при естествено къдравите дами.

Да имаш къдрава коса, която на всичкото отгоре да не ти създава проблеми сутрин е истинско предизвикателство. Много по-вероятно е да имате лош ден за вашата коса, ако сте къдрави.

Само момичетата с къдрави коси ще разберат това

За да си спестите подобни премеждия и разочарования, следвайте някои полезни съвети за правилна поддръжка на къдравата коса.

1. Винаги разресвайте отдолу нагоре.

Къдравата коса се заплита в краищата много повече от правата. За да предотвратите образуването на възли, накъсване на кичурите и рязане на краища в последствие, разресвайте внимателно първо в края на косата и чак след това нагоре.

2. Подстригвайте редовно краищата.

Така ще избегнете заплитане и накъсване на къдравите кичури.

3. Използвайте коктейл от продукти за къдрава коса.

За предпочитане употребявайте серум и мус, които да оформят и разплитат къдриците ви. Така те ще стоят естествено и живо.

4. Винаги използвайте широк гребен с едри зъбци или четка с мек естествен косъм.

Те не накъсват къдравата коса, правят буклите оформени и жизнени и най-вече не скубят жестоко косата.

Укротяване на къдравата коса

5. Прилагайте балсам по краищата.

Освен балсама за мокра коса след измиване с шампоан, прилагайте и балсам за суха коса. Нанасяйте по краищата, за да съживите още повече къдравите кичури, които изсъхват най-вече по края.

6. Осланяйте се на техниката „ананас“.

Преди лягане връзвайте къдравата си коса отгоре на главата, така че кичурите да останат хлабави. Отстрани прическата прилича на ананас, откъдето идва и прозвището ѝ. Това ще запази къдриците и ще отнеме от естествения обем, който жените с къдрава коса мразят.

7. Използвайте сешоар с дифузер.

Той оформя къдриците и ги прави ясни и отчетливи, каквито винаги сте искали да бъдат.

Коментирай