Здраве и красота

5 неща, които никога да не правите рано сутрин

Вредят на здравето и развалят целия ви ден

20.04.2022г. / 05 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Рано сутрин нямаме време за здравословен старт на деня. Повечето от нас правят едни и същи грешки като станат от леглото, с което нарушават енергийните си нива, метаболитните си процеси и здравето на нервната система.

За да започнем деня си по полезен начин, не трябва да правим тези неща рано сутрин.

Какво да правите преди 9 сутринта за свеж старт на деня?

Да натискаме бутона „snooze“ на алармата

Може да ви се струва истинско блаженство да поспите още 5 минути. Затова правите това по няколко пъти сутрин преди фактически да станете от леглото. А отлагането на алармата за след няколко минути нанася сериозни щети на цикъла на съня. След като задремете наново са ви нужни няколко минути преди да заспите дълбоко. Точно в този момент алармата отново се задейства, а стресът в организма ви се покачва още преди реално да е започнал денят ви.

Не взимайте дълъг горещ душ

Не спирайте да се къпете сутрин, защото е ободряващо. Просто не взимайте протяжни горещи душове след като станете от сън, защото те намаляват енергийните нива в организма. Къпете се не повече от 15 минути сутрин. Дългият душ предполага отново отпускане на тялото и желание за връщане в леглото.

Не пийте кафе

Звучи ужасяващо, защото повечето от нас посягат към кафемашината веднага след като станат от леглото, дори да не са отворили напълно очи. Според изследванията пиенето на кафе трябва да започне след 9:30 сутринта. Затова нека първата чаша от черната напитка бъде изпита в офиса. Преди това можете да заложите на пресните плодови и зеленчукови сокове, които ще ви дадат полезен старт за деня с много хранителни вещества и витамини.

Свързани статии

4 неща, които продуктивните хора правят всяка сутрин

Не приготвяйте закуска

Не казваме, че не трябва да закусвате, напротив. Закуската е най-важното хранене за деня. Но не губете време и нерви в приготвянето на закуска, което ще ви забави и ще ви накара да закъснеете. За да намалите този стрес рано сутрин, приготвяйте закуската си от вечерта или поне подготвяйте продуктите, които само да сглобите преди да излезете от вкъщи.

Не проверявайте имейла си

За работата ви е добре да сте предварително информирани и подготвени за предстоящите ангажименти и задачи за деня, но не и за здравето ви. Стресът ще ви залее от рано сутринта, ако едно от първите неща, които правите като станете е да гледате имейла си и да подготвяте задачите си. Оставете тази работа за офиса. Няма да избяга.

Коментирай
2 rate up comment 4 rate down comment
са ( преди 6 години )
Нищо от това не правя,ама 6:30 си е рано за начало на деня така или иначе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар