Здраве и красота

Грешки със сватбения грим, които много булки допускат

Как да направите сватбения грим максимално дълготраен

12.02.2018г. / 11 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

На сватбения си ден всяка булка иска да изглежда неотразима. Гримът е основна част от визията наред със сватбената рокля и аксесоарите.

За да бъде гримът дълготраен обаче и да издържи на многочасовия маратон, какъвто е сватбата, се изисква избягването на някои фундаментални грешки. Кои са те?

Забравяте да подготвите устните си

За да бъде червилото дълготрайно и устойчиво през целия сватбен ден е важно да поставите предварително подходяща основа. Тя ще помогне на червилото да устои на всички предизвикателства през деня.

Рядко срещани сватбени суеверия и техните тълкувания

Използвате грешен фон дьо тен

Фон дьо тенът не трябва да ви кара да изглеждате като порцеланови или от варовик. Не трябва и да е прекалено оранжев, защото контрастът с деколтето ви ще е ужасен, а и бялата рокля ще подсили още повече недобрия ефект от грешния фон дьо тен. Затова внимателно подберете цвета. За предпочитане е да сте опитвали цвета преди сватбата, а не да се доверите на фон дьо тен, който нанасяте за първи път.

Използвате един и същи коректор за различни зони

За да бъде гримът ви перфектен използвайте различните видове коректор, предназначени за конкретни зони на лицето. Не пестете пари за тези различни продукти, защото това крие риск гримът ви да не издържи.

Свързани статии

Не нанасяте основа

Основата е от голямо значение. Тя помага на грима да остане незасегнат от климатичните условия и изпотяването за дълго време. Освен това допринася за минималното изменение на избрания цвят фон дьо тен.

Ако имате такива въпроси към булката – спестете си ги!

Прекалено много контур

Контурът е необходим, за да изпъкнат основните извивки на устните. Но с него трябва да се внимава, защото ако е в повече може да предизвика комичен ефект.

Лишавате миглите си от максимален потенциал за извиване

Нанасяйте спиралата докрай, така че миглите да се извият и оцветят колкото се може по-добре. Не е нужно да започвате от самото им начало, но е важно да стигате до самия им връх. Така ще ги наситите с цвят и пърхащ ефект.

Коментирай