Свободно време

5 неща, които никога не трябва да носите на сватба

Ценни правила от сватбения етикет

11.01.2018г. / 12 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да си гост на сватба невинаги е лесно. Трябва да се съобразяваш с толкова много неща – облеклото, аксесоарите, поведението, подаръците, сватбения етикет.

Облеклото е сред най-важните от тях. Има някои неписани правила, с които трябва да се съобразява всяка дама гост на сватба. Кои са те?

Рядко срещани сватбени суеверия и техните тълкувания

1. Да носите бяла рокля.

На този ден булката е тази, която трябва да бъде в бяло. Гостите трябва да избягват този цвят. Ако сте в бял тоалет, особено ако е рокля, рискувате да накарате булката да се почувства в сянка. Щом държите да сте в светли тонове, спрете се на екрю, слонова кост или бледобежово, но не и бяло.

2. Чисто нови обувки на висок ток.

Сватбените тържества са дълги и протяжни. Обикновено предполагат дълго време в изправено положение, което ще постави краката ви на изпитание. Ритуалите може също да са по-дълготрайни или да изискват пътуване или ходене между тях. Да не забравяме танците в ресторанта. Чисто новите обувки на висок ток са много лош избор. Заложете на удобни и изпитани обувки, с които да сте сигурни, че всичко ще е наред.

Сватба от птичи поглед (галерия)

3. Облекло, което разкрива твърде много.

Дори да смятате, че роклята или полата ви изглеждат зашеметяващо пред огледалото, уверете се, че това е така и в седнало, клекнало или наведено положение. По време на сватбеното тържество ще се движите активно и това може да ви постави в не особено красиви ситуации.

4. Нещо извън дрескода.

Някои младоженци държат на дрескода. Запознайте се с него, ако има такъв, защото иначе рискувате да ги обидите. Дори да сте намислили да отидете на сватбата с любимата си коктейлна рокля, проверете дали пасва на указанията.

5. Бижута, които са неприемливи.

Имате си гривна амулет или талисман, която не сваляте от ръката си. Тя обаче е от плетени конци или кожа, която се е изтъркала заради годините, прекарани на китката ви. Свалете я поне за малко и сложете бижута, които отиват на тоалета ви.

Коментирай