Съхранението на храната предполага поставянето на определени продукти в хладилник. Сред тях са яйцата и маслото.

Някои хора не държат яйцата си в хладилник, а в хладно и проветриво помещение, ако имат тази възможност. Повечето от нас обаче са свикнали да ги поставят в хладилника от съображения за сигурност. Все пак са суров продукт.

Същото важи и за маслото. То е млечен продукт, считан от мнозина за опасен, ако бъде държан на топло извън хладилника.

Неподозирани неща, които трябва да се държат в хладилник (галерия)

Оказва се, че това не е така. Маслото също е сред продуктите, които не е задължително да държим в хладилник.

Според учените е въпрос на предпочитание дали ще охлаждаме маслото или не.

Колко време можем да държим маслото извън хладилника?

Още по темата

Проучване на експерти от Американската асоциация за храните и напитките констатира, че стига маслото да е съхранявано в плътно затворен съд и покрито с кърпа, то може да се остави преспокойно извън хладилника за 2 седмици.

Маслото може да устои на атмосферните условия на средата и да се запази от бактерии приблизително в рамките на 14 дни извън хладилника.

Как правилно да съхраняваме храната в хладилника?

Това е добра новина, имайки предвид колко трудно се маже на филийка охладеното масло, например.

Разбира се, учените не препоръчват маслото да се държи извън хладилник през лятото или ако температурата в помещението е прекалено висока. Това скъсява срока му на годност.

Но не трябва да се притеснявате, ако оставите маслото извън хладилника за няколко часа. Няма да му стане нищо.