Здраве и красота

Храни, които натурално извеждат токсините от организма

Как да детоксикираме природно тялото

06.03.2018г. / 16 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Премахването на токсините от тялото е жизненоважен процес. Организмът има своите механизми за прочистване, но с вредните навици и стресовото ежедневие, което водим, той бива затруднен в изпълнението на тази задача.

Ето защо трябва да се постараем да го улесним. Допълнителните практики за подпомагане извеждането на токсините от тялото са добър начин да се освободим от натрупаните вредни вещества, които ни разболяват.

Какво можем да направим, за да изведем токсините:

  • Да спрем да пушим и да пием големи количества алкохол
  • Да се изпотяваме повече
  • Да избягваме консумацията на преработена храна
  • Пийте повече зелен чай
  • Пийте по 2 литра вода на ден

10 начина за всекидневна детоксикация на организма

Освен тези полезни практики, има някои храни, които натурално извеждат токсините от организма. Ето кои са те:

Краставици

В краставиците има 95% вода. В допълнение фибрите, които краставицата съдържа, помагат да се преработят и неутрализират токсините от тялото. Краставицата е полезна и защото алкализира организма, а това е важно за цялостното здраве.

Чесън

Чесънът стимулира отделянето на ензими, отговарящи за обработката и изхвърлянето на токсините от тялото.

Броколи

Броколите доставят на тялото голяма доза витамини и антиоксиданти, които имат свойството да се борят с вредните патогени и свободни радикали в организма.

Леща

Лещата е невероятно полезен продукт, който е богат на фибри, сложни въглехидрати и растителни протеини, които елиминират токсините. Лещата е полезна в борбата с диабета, затлъстяването, лошия холестерол.

Тъмнозелени листни зеленчуци

Те са препълнени с антиоксиданти и вещества, богати на сяра. Те имат свойството да детоксикират организма. Освен това тези зеленчуци съдържат фитонутриенти и глюкозинолати, които активират детоксикиращи ензими.

Слънчогледови семена

Те са богати на витамин Е, който асистира на черния дроб в извеждането на токсините от кръвта.

Свързани статии

Орехи

Тези вкусни и полезни ядки зареждат организма с омега-3 мастни киселини, които също подпомагат детоксикирането и подобряват работата на сърдечносъдовата система.

Най-честите признаци, че се нуждаете от детоксикация

Куркума

Тази прекрасна подправка стимулира функцията на черния дроб.

Червена чушка

Хрупкавата сладка червена чушка е добър източник на витамин С. Той е мощен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали и токсините.

Цитрусови плодове

Всички цитруси са богати на големи количества витамин С и течности. Тази комбинация е страхотна в борбата с натрупаните токсини в тялото.

Коментирай