Здраве и красота

Упражнения, които можете да правите навсякъде

Когато сте на път или нямате достъп до фитнеса

20.03.2018г. / 10 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хората, които редовно спортуват и правят упражнения усещат дискомфорт, когато рутината им бъде нарушена.

Когато ви се налага пътуване или промени в ежедневния ритъм, програмата ви за физическа активност също се променя, особено ако тя включва специална екипировка или уреди, с които упражнявате физическо натоварване.

Не се притеснявайте от тези обстоятелства. Винаги можете да замените временно физическата си рутина с друга, не по-малко ефективна. И без това е полезно видовете упражнения да се редуват. Така организмът не може да свикне с определен вид тренировка, което я прави и по-малко ефективна.

7 грешки, които забавят метаболизма

Когато нямате възможност да се упражнявате по начина, по който сте свикнали, можете да прилагате упражнения със собствена тежест, които имат не по-малък ефект върху мускулите и изгарянето на мазнини.

Клекове

Натоварват мускулите на бедрата, дупето, корема, мускулите в малкия таз, гърба.

Напади

Натоварват бедрения мускул, седалището, прасците, коремните мускули.

Коремна преса тип каране на колело

При този вид упражнение се натоварват коремните мускули, тези на гърба, както и страничните коремни, бедрени и седалищни мускули. В работата са впрегнати дори мускулите на ръцете и врата.

3 упражнения с фитнес топка за цялостно стягане

Планк

Упражнението планк натоварва абсолютно всички групи мускули. Достатъчно е да го изпълнявате 1-2 минути за цялостно стягане.

Лицеви опори

Те стягат и оформят цялото тяло, най-вече бицепси, трицепси, гръбни и гръдни мускули.

3 ефикасни упражнения, ако имате само 20 минути

Повдигане на пети

Упражнението стяга и оформя прасците и бедрата.

Обратни коремни преси

При тях се работи за стягане на долната част на корема, която е и най-упорита за оформяне. В зоната на долните коремни мускули се задържа най-голямо количество мазнини, които и най-трудно се разграждат.

Упражнението „supergirl“

Легнете по корем. Започнете да движите ръцете и краката нагоре като напрягате всички групи мускули, най-вече гръбните, коремните, бедрените, тези на ръцете.

Снимки: iStock; Pinterest

Коментирай