Обичате ли да хапвате краставици? Ако сте любители на този така вкусен и полезен зеленчук, може много лесно да го превърнете във ваш верен съюзник в борбата с излишните килограми.

Консумацията на краставици подобрява хидратацията на организма, тъй като те съдържат над 90% вода. Също така спомагат за елиминирането на излишните течности от организма. Вижте как за 7 дни (ако се чувствате добре от тази диета може да увеличите нейната продължителност) може да подобрите фигурата си с диета с краставици.

Закуска

За закуска си пригответе кисело мляко с краставица. За предпочитане е да ползвате нискомаслено мляко, към което да добавите 200 грама краставица. Може да я настържете в него или да си хапнете така.

Ако след тази закуска все още изпитвате глад, хапнете 1 ябълка или 2 праскови. Плодовете може да оставите и за междинна закуска преди обяда, в случай че не ги включите в първото хранене за деня.

Смути, което намалява апетита

Обяд

Обядът ви трябва да включва голяма салата от краставици, заедно с 1 сухар. Като менюто за обяд може да разнообразите с 2 печени/варени картофа, плюс салата от краставици или 150 г печено месо/150 г печена риба или две сварени яйца, в комбинация със салата от краставици.

За следобедна закуска може да хапнете малка плодова салата, да пиете чай, кафе, но без да ги подслаждате със захар, използвайте мед или ги пийте чисти.

Между храненията може да хапнете плод, краставица или да си приготвите смути със следните съставки:

  • 20 г сурови бадеми или орехи
  • 1 ябълка
  • малко джинджифил
  • 1 краставица

Всички съставки се слагат в блендер, като джинджифилът трябва да е предварително обелен, а количеството му зависи от вашите предпочитания. Добавете вода и смелете до перфектна гладкост.

Тази чаша вкусно смути ще достави на организма ви витамини А, Е, С, витамини от групата В, магнезий, фибри, калций и други важни хранителни елементи.

Още по темата

Вечеря

Вечерята може да включва голяма салата с краставица или 300 г плодове (без банани). Препоръчително е да овкусявате салатата с минимално количество сол или изобщо не добавяйте от нея, за да не задържате излишни течности.

Краставиците стават много вкусни, когато към тях се добави малко зехтин и лимонов сок или само сока на цитрусовите плодове. Не забравяйте да пиете поне по 8 чаши вода на ден.