Здраве и красота

Кардио или вдигане на тежести – кое изгаря повече калории?

Професионалното мнение на личния треньор на Блейк Лайвли

27.07.2018г. / 13 47ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Звездният треньор Дон Саладино, който успя да помогне на Блейк Лайвли да свали цели 30 килограма след раждането, е помагал на редица звезди да влязат във форма и да изваят телата си, включително и на съпруга на Блейк Райън Рейнолдс.

Упражненията, с които се отслабва най-бързо

Подходът на Дон към фитнеса е прост. „Винаги се опитвам да накарам човека преди всичко да стане атлет. След това заедно можем да правим повече неща с тялото му. И ако успеем да постигнем поставените цели, щом той следва определената диета и двигателен режим, можем да имаме доста добри резултати и прогрес“, споделя Саладино пред Popsugar.

6 ключа към ускоряването на метаболизма

А що се касае до вечната битка „кардио срещу вдигане на тежести“ при изгарянето на мазнини и отслабването, Дон обяснява: „Почти винаги казвам, че вдигането на тежести е по-добро от кардиото, защото можете да превърнете силовите упражнения в аеробна тренировка като съкратите времето за почивка. Така пулсът се ускорява.“

Ако искате да изгаряте повече мазнини е време да наблегнете на тежестите с по-малко почивки между сериите. Консултирайте се с треньор, който да определи подходяща програма за вас и да ви обясни как да изпълнявате упражненията правилно, така че да не нараните тялото си.

Коментирай