Здраве и красота

Бабини лекове при кашлица

Засилват имунитета

07.09.2018г. / 06 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-честите неразположения при настинки и грип е кашлицата. Въпреки че следваме назначеното ни от лекар лечение, винаги е добре да добавим към него и даровете от природата, които доказано засилват имунитета, ускоряват нашето възстановяване и облекчават упоритата кашлица. 

Ако обичате стафиди, в 300 мл прясно мляко сложете да врат 30 г от плодовете. След 15 минути махнете млякото от котлона и оставете стафидите да се накиснат. Напитката трябва да е приятно топла за консумиране. Прецедете стафидите, подсладете с малко захар или мед, като по желание може да хапнете и плодове. В следващите редове, споделяме още 4 бабини лека за облекчаване на кашлицата. 

Отвара от сушени круши

Отварата от сушени круши е чудесно средство за облекчаване на кашлицата, облекчавайки дишането. За целта, кипнете 500 мл вода и сложете няколко сушени круши. След 20 минути прецедете напитката, подсладете с мед и отпивайте на малки глътки. Пийте от тази отвара 4 пъти на ден. Разбира се, може да хапвате и печени круши с мед. 

Чесново мляко

В 500 мл прясно мляко, сложете 7-8 стрити скилидки чесън. Всички съставки трябва да врат заедно около 10-15 минути. След това напитката се прецежда и подслажда с мед. Повече за ползите за здравето от чесновото мляко може да прочетете тук. 

Свързани статии

Фурми

Фурмите са не само вкусни, но естествено средство за облекчаване на кашлицата. За да се възползвате от техните качества може да изберете една от двете рецепти. В 500 мл вода сложете 10 плода и ги варете на тих огън за 30 минути. Или в 300 мл прясно мляко сложете 7-8 фурми и ги варете около 15-20 минути. Прецедете напитките, подсладете с мед по желание. Плодовете също могат да бъдат консумирани. 

Морков, ябълка и лук

Плодовете и зеленчуците се почистват от обелките и се настъргват на фино ренде. Съотношението между тях трябва да е 1:1:1. Към тях прибавете 2 с.л. мед. Хапвайте от тази комбинация по 1-2 с.л. 5 пъти дневно. 

Коментирай