Здраве и красота

За какво е полезна комбинацията от мед и орехи

Действа като афродизиак

03.03.2019г. / 15 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Обичате ли мед и орехи? Невероятно вкусна комбинация, която може би най-често консумираме с палачинки. Но тя има редица полезни за здравето свойства. Знаете ли, че орехите са добри източници на селен, магнезий, калций, протеини и не съдържат холестерол. Медът ни осигурява добри количества калий, холин, флуорид.

Когато ги хапваме заедно, ние подсилваме защитните функции на имунната система, грижим се за здравето на кръвоносните съдове, редуцираме риска от развитието на алцхаймер, подобряваме храносмилането, подобряваме метаболизма, благоприятстваме функцията на щитовидната жлеза. Вижте още няколко добри причини да ги консумирате по-често и заедно.

Намаляват възпалението

Комбинацията от мед и орехи може да облекчи неразположенията при някои кожни заболявания като псориазис и екзема, благодарение на високото съдържание на полезни мазнини.

Предимствата на орехите за кожата се дължат на съдържащите се в тях антиоксиданти.

Тъй като ядките съдържат витамини А и Е, те предпазват кожата от увреждането от свободните радикали, като по този начин предотвратяват признаците на стареене. Също така, ядките съдържат и омега-3 мастни киселини.

Витаминна комбинация за силен имунитет

Понижават високото кръвно налягане

Препоръчва се всеки ден да се консумират около 50 – 100 грама сурови орехи и същото количество мед за период от 45 дни. Разбира се, важно е докато приемате тази здравословна комбинация да намалите приема на сол, захар, мазни храни.

Хапвайте при анемия

Ако страдате от анемия пригответе смес от 500 г мед и 500 г нарязани орехи, сокът на един лимон. Съхранявайте комбинацията в стъклен буркан. Хапвайте от нея 1 с. л. три пъти на ден, половин час преди хранене.

Свързани статии

Афродизиак

Медът и орехите могат да подобрят и сексуалния ви живот. Сладкият нектар стимулира синтеза на тестостерон при мъжете. Тъй като съдържа и микроелемента бор, стимулира секрецията на естроген при жените.

В допълнение, научните изследвания са показали, че три супени лъжици мед значително увеличават нивото на азотен оксид, биохимикал, открит в кръвта на мъжете по време на сексуална възбуда.

От друга страна, орехите съдържат добри количества цинк, който е жизненоважен елемент за развитието на сперматозоидите. В комбинация медът и ядките подобряват енергията, кръвообращението и издръжливостта по време на полов акт. С тях може да си приготвите и любовен десерт. В купички сложете цедено кисело мляко, а върху тях мед и орехи.

 

Коментирай