Здраве и красота

Противостареещи грижи, които заличават бръчките

Всяка жена трябва да ги знае

04.12.2018г. / 12 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: LIERAC

Снимка: LIERAC

Казват, че всяка жена трябва да обича бръчките си. Макар и да има доза истина в тези думи, това не означава, че кожата ни не се нуждае от специални грижи във всяка една възраст. Атмосферните промени, излагането на слънце, солариум, промените в теглото и начина на хранене, ежедневният стрес... Всички тези фактори влияят на състоянието на кожата, а аз искам тя да бъде сияйна, стегната и красива възможно най-дълго време.

Красотата, дами, започва точно с тази дума „искам“. Как да го постигнете? Това е тема, която често обсъждаме с моите приятелки. Всяка от нас разкрива своите малки тайни, своите антистареещи грижи, които днес споделям с вас.

Не бива да забравяме, че здравето и красотата на кожата зависят до голяма степен от начина ни на хранене. Нещо, за което вашата кожа ще ви благодари са омега-3 мастните киселини. Тях може да си ги набавите под формата на хранителни добавки или чрез консумацията на по-мазна риба, ленено семе, орехи, боб, яйца, тиква, телешко месо и други.

Влиянието на тези мастни киселини върху младостта и здравето на кожата се крие в това, че те имат мощни противовъзпалителни свойства, защитават я от вредните UV лъчи, подсилват клетъчните мембрани, забавят появата на фини бръчки, подобряват хидратацията на кожата.

Ако има нещо, което обичам да си купувам повече от дрехи, бижута и аксесоари, то това е козметика за лице. Инвестирам в добрите продукти, защото знам, че така инвестирам за дълъг период от време в моето здраве и красота. Бързам да споделя с вас продукт, който ползвам от няколко седмици – PREMIUM Lа Cure Anti-Age Absolu на Лаборатории LIERAC. Това е мултикорективен противостареещ еликсир.

Серията PREMIUM съдържа иновативен комплекс с активни съставки като хексапептид FX, GDF протеин – новооткрит протеин, който възстановява клетките, хиалу-3 концентрат, черни цветя. Защо избрах точно него сред много серуми, които се предлагат на пазара? Защото грижата с него спомага за увеличаване на броя на младите клетки, намалявайки броя на старите, докато кожата се възстановява.

Иновативният комплекс подсилва кожата, възвръща нейния комфорт, възстановява обема. Няма как да не се поглезите с микрокапсулите съчетаващи уханията на жасмин, ирис и мускус в златист цвят. Моята интензивна разкрасяваща програма продължава 28 дни, като  я прилагам 1-3 пъти годишно. След нанасянето на серума, завършвам своята грижа с крем от серията Premium. 

Повече жени обичат да си хапват сладичко, особено около онези дни в месеца, когато се нуждаем от голяма доза серотонин. Истината, дами е, че бялата захар, сладкишите, не работят в полза на нашата красота, здраве и младост. Захарта не само е причина за появата на възпаления на кожата, акне, дехидратация, но атакува колагена, който поддържа кожата млада и еластична. Затова моята препоръка е да я ползвате, само когато си приготвяте домашен пилинг за лице или тяло.

Правете си масаж на лицето. Той спомага за подобряване на кръвообращението, забавя стареенето, спомага за детокса на кожата, намалява появата на торбички и тъмни кръгове, прави кожата сияйна. Аз си правя всеки ден малки масажи на лицето използвайки серума PREMIUM Lа Cure Anti-Age Absolu.

Не на последно място, хапвайте свежи плодове и пийте зелен чай. Те изобилстват от антиоксиданти, които забавят процесите на стареене на кожата.

Снимки: LIERAC;pexels;istock

Коментирай