Когато се опитваме да отслабнем, не бива да забравяме, че този процес върви заедно с детокса на тялото. Организмът ни не се нуждае от излишните течности, натрупаните шлаки в червата. Най-добрият начин това да се случи е като консумираме достатъчно пресни плодове и зеленчуци.

Има хора, които не обичат консумацията на тези полезни храни, а ако искат диетата им да е здравословна, трябва да си осигурят консумацията им по някакъв начин.

Какво ще кажете за пресни сокове? Те имат детоксикиращ ефект, засищат и могат да бъдат вашата закуска между храненията и са лесни за приготвяне. Ако не разполагате с машина за сокове, може да ги приготвите в блендер и да добавите малко количество вода, за да стане сместа по-хомогенна и лесна за пиене.

Сок с моркови и портокал

За да си приготвите този детокс сок ще ви бъдат необходими 1 обелен голям портокал, 3 моркова и 4-5 резена пресен ананас. Всичко се минава през сокоизтисквачка или се смила в блендер с малко количество вода. Освен че напитката е богата на важни витамини и минерали, тя ще ви осигури и фибри. Също така едни от най-добрите плодове за изгаряне на излишните мазнини са цитрусите и ананасът.

Чай според кръвната група

Сок от портокал и джинджифил

Джинджифилът е една от най-добрите подправки за детокс на организма, подобряване на храносмилането, ускоряване на метаболизма. За да си приготвите напитката ще ви трябват 4 портокала и около 3-4 см обелен корен от джинджифил. По желание може да добавите и малко мед.

Зелен детокс сок

Това е една изключително вкусна и полезна напитка, която ще ви осигури важни хранителни елементи и ще помогне за детокса на организма. Съставки в нея може да комбинирате в блендер или в сокоизтисквачка. Ще ви бъдат необходими: 2 портокала, 1 лимон, 1 зелена ябълка, 1 чаша бейби спанак, 1-2 листа зеле кейл, малко вода, ако ще приготвяте напитката в блендер.

Още по темата

Сок с круши и целина

Извеждането на излишните течности от организма е един от най-добрите начини да детоксикираме тялото си. За да можем да редуцираме и излишните килограми е важно да добавим към менюто си определени плодове и зеленчуци, които имат малко калории, но ни осигуряват важни хранителни вещества и благоприятстват храносмилането. Съставките на тази напитка са точно такива. Ще ви бъдат необходими: 1 портокал, 2 ябълки, 2 круши, 2-3 стебла селъри.