Здраве и красота

Как да се грижим за суха, мазна и чувствителна кожа – съвети от гримьори

За здрава и красива кожа

09.04.2019г. / 14 38ч.
Михаела Лазарова
Как да се грижим за суха, мазна и чувствителна кожа – съвети от гримьори

Здравата, сияйна кожа е мечтата на всяка жена. Гримьори споделиха тайните си как дамите да се грижат за различните типове кожа, за да запазят естествената си красота.

Грижа за суха кожа

Основният акцент в грижите за сухата кожа трябва да бъде овлажняване и защита на епидермалната бариера. Първият етап на грижа – почистване – трябва да бъде много мек. Затова можете да използвате мляко. Нежно разтваря примесите и не уврежда липидния слой, който при сухата кожа е тънък.

За да се засили защитната бариера на кожата, не забравяйте за хранителните вещества и овлажняващите агенти. Можете да подхранвате кожата си с витамини и минерали, използвайки специални маски за лице.

Например, Dermalogica Daily Skin Health серия от маски възстановяват еластичността на кожата, облекчават напрежението и дават усещане за комфорт. За допълнителна защита, използвайте слънцезащитни кремове с максимален SPF 50.

Грижа за мазна кожа

Липса на блясък, излишен себум и склонността към несъвършенства, са основните характеристики на мазната кожа. Следователно, притежателите на този тип кожа, трябва да се съсредоточат върху задълбочено почистване и контрол на секрецията на себум.

Мазната кожа издържа на всякакъв вид почистване, като пилинг и прилагане на ексфолианти. Но все пак не трябва да злоупотребявате с гелове, които включват твърде активни химикали и алкохол. Те дехидратират кожата и това води до допълнителен синтез на себум.

За да се нормализира секрецията му, е по-добре да се използват гелове и грижи, които включват себорегулаторни и противовъзпалителни компоненти. Козметиката Guerlain за почистване ще се справи с тази задача. Мицеларната вода, млякото за миене и почистващият крем, нежно отстраняват замърсяванията и освежават кожата.

Като допълнителна грижа можете да използвате маски със съдържание на киселини: салицилова, гликолова или млечна.

Грижа за чувствителна кожа

За чувствителна кожа трябва да се изберат деликатни и нежни средства, които няма да причинят зачервяване. Следователно, за почистване са подходящи гелове или мляко с ниво на рН, близко до собствения индикатор на кожата.

Като част от всички продукти за грижа, трябва да присъстват компоненти, които не причиняват алергии. Безопасните съставки са хиалуронова киселина, глицерин, масло от ший и кокос. Няма добри или лоши типове кожа. С правилна и постоянна грижа, всяка кожа може да блести от здраве и да има безупречен вид.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
супер модел ( преди 5 години )
Не се мацайте с л-на и ще имате чиста и здрава кожа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар