Здраве и красота

Грешките, които допускате в тренировките за дупе

Защо не постигате желаната форма?

19.06.2019г. / 11 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако мислите, че с клекове вкъщи пред телевизора ще постигнете дупето на Ким Кардашян, грешите. Може дори да посещавате фитнеса редовно по няколко пъти в седмицата, но и това не е гаранция за успех и осъществяване на мечтаната форма на задните части.

3 упражнения за стягане на долната част на корема>>

Някои грешки, които вероятно допускате, ви пречат да постигнете мечтаното дупе. Ето кои са.

Не се съсредоточавате върху формата

Не е достатъчно просто да правите упражнения за дупе. Нужно е предварително да очертаете точно формата, която искате да постигнете и да работите в тази посока. За да коригирате формата на дупето е необходимо да тренирате определени мускули, а не да „стреляте“ напосоки.

Всичко за здравето вижте в специалната ни рубрика тук>>>

Правите едно или две упражнения всеки път

Мускулатурата привиква към еднообразието в движението. Това намалява резултатите. За да предизвикате мускулите си, опитвайте нови движения, като редувате с познатите вече. Това ще ви помогне в постигането на целите.

Не използвате достатъчно тежести

За да развиете мускулатурата и да я накарате да придобие кръгла форма е нужно да добавяте и тежест към вашата собствена. Можете да използвате не само гири, щанги или дъмбели, а да прибавите и медицински ластици към тренировката си, за да увеличите съпротивлението на мускулите.

3 маски за лице за стягане и свиване на порите>>

Диетата ви е изцяло погрешна

За да изградите подобаваща мускулна маса е задължително да следвате стриктна диета. Кръшкането от нея разваля резултатите до момента и обръща процеса наопаки. Придържайте се към изготвения хранителен режим.

Целите ви не са реалистични

В ерата на перфектния публичен имидж във физически аспект е лесно човек да залитне в нереалистична представа за това как трябва да изглежда тялото му. Ето как възникват депресиите, маниите, нездравословните практики в името на цели, които са непостижими за вашето тяло. Много е важен индивидуалният подход и оценка на собствените възможности.

Правите прекалено много кардио

Кардио тренировките са изключително важни за подобряване на издръжливостта, намаляване на теглото и мастната тъкан, ускоряване на метаболизма. Ако обаче се прекалява с тях, трупането и оформянето на мускулната маса става почти невъзможно.

Упражнения за стягане на бедрата>>

Пропускате дните за почивка

Неслучайно треньорите препоръчват да се определят дни за почивка на тялото. Това не е прищявка, а задължителен елемент от тренировъчната програма. За да се развие мускулът, той се нуждае от достатъчно време да си почине от натоварването, да възстанови влакната си, да се захрани подобаващо. В противен случай мускулната тъкан страда и това е една от причините за липсата на успех.

Коментирай