Здраве и красота

7 задължителни навика преди лягане, които гарантират красотата ни

Превърнете ги в рутина и скоро ще се убедите в ефекта им

22.08.2019г. / 17 19ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Красивият външен вид изисква много грижа и постоянство, всички го знаем добре. Затова най-лесният начин да се радваме по-дълго на красива кожа и добра визия е да превърнем някои дребни ритуали за красота в задължителни навици. Днес ще ви представим някои от тях, които се изпълняват вечер, преди лягане. Бъдете редовни в изпълнението и ще ви се отплатят съвсем скоро.

Без грим.

Едва ли има нужда да напомняме за това основно правило в грижата за кожата, но няма как да не започнем с тази първа стъпка. Доброто почистване на лицето всяка вечер е задължително, колкото и да сме изморени, това е правило без право на компромиси.

Имайте предвид, че кожата през нощта започва да се възстановява от стреса през деня. Порите на кожата се отварят именно през нощта, когато почиваме. Ако кожата на лицето обаче е покрита с остатъци от козметика, грим, то тогава проблемът е голям. Замърсяването под формата на непочистен грим влиза по-дълбоко в кожата вследствие на това отваряне на порите и така може да си навлечете сериозни кожни проблеми.

>> 6 съвета, които дерматолозите искат да следваме <<

Не пропускайте тоника за лице.

Тоникът е така важен за лицето както то е важно за вас. Той помага да се възстановят естествените pH нива на кожата. Това прави така че кожата да стане резистентна към бактерии и други микроорганизми, и почиства кожата от замърсявания и нечистотии.
Нанасяйте малко количество от продукта върху памучен тампон и нежно потъркайте кожата на лицето и шията, но съвсем нежно и деликатно.

Крем за ръце.

Красивите ръце са магнит за всеки и привличат вниманието, затова не пропускайте да се погрижите за тях. Вечер преди лягане е най-подходящото време да нанесете крем за ръце, съчетавайки го с приятен масаж. През нощта кремът ще може да действа на кожата успокояващо, регенериращо и подхранващо.

>> 5 начина да ползваме кокосово масло против бръчки <<

Крем за околоочен контур.

Зоната около очите, както добре знаем, е изключително деликатна и по-тънка в сравнение с други зони на лицето. Затова повечето бюти експерти считат грижата за околоочния контур за ключова по отношение на женската красота. Не пренебрегвайте тази област, а бъдете постоянни в грижите си за нея и нанасяйте внимателно, с леки потупвания крема, за да се абсорбира по-добре от кожата.

Връзвайте косата на кок.

Един от триковете за красота е много простичък и не изисква усилия или продукти за нанасяне. Достатъчно е просто да приберете косата в нестегнат кок. Това ще я предпази от образуване на възелчета, оплитане, скубане и късане на краищата. Може да си спестите тези неволи по отношение на косата, ако си поставите за цел да я връзвате преди лягане. Разбира се, приберете косата по начин, който не е болезнен или стегнат, а възможно най-удобен за спане.

>> 8 грешки при сушене със сешоар <<

Не забравяйте стъпалата.

През летните месеци грижата за краката е сред основните ни задължения. Но не бива да я пренебрегваме и през зимния период, напротив. Старайте се всяка вечер да нанасяте крем за крака на стъпалата, разбира се, чрез нежен масаж. Освен че ще ги разтриете и успокоите след динамиката през деня, ще ги подхраните с подходящ продукт, който ще помогне да имат красив вид и да са нежни и гладки на допир.

>> 5 ползи от витамин C за красотата <<

Започнете да използвате копринен калъф за възглавница.

Отнасяйте се с уважение и грижа към своята кожа и тя ще ви се отплати с дългогодишна красота и свежест. Една от стъпките включва да спите на копринена калъфка, която не оставя следи от позата за сън по кожата ви, не спомага за формиране и задълбочаване на бръчките и е мека, деликатна, нежна на допир.

Коментирай