Здраве и красота

3 начина да повишим енергията си

Кои са най-добрите енергийни междинни закуски?

21.08.2019г. / 09 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

В забързаното ежедневие много често усещаме липса на енергия. Енергийните нива са променлива, която зависи от много фактори. Сънят, правилното хранене, дефицитите на определени хранителни вещества играят съществена роля в това дали се чувстваме отпаднали или дейни.

Някои определени хранителни навици, както и някои храни допринасят за контрола на енергийните нива и повишаването на усещането за дееспособност. Когато се храним правилно, тялото ни успява да усвои по-голяма част от липсващите вещества и да осигури необходимата енергия за извършване на всички дейности и функции в организма през деня.

Причините за ниски енергийни нива в организма>>>

Какви хранителни навици да придобиете, за да сте по-енергични?

Яжте балансирана закуска

Пропускането на закуската или консумацията на небалансирана, нездравословна закуска може да доведе до липса на енергия през целия ден. Питателната закуска е необходима на мускулите за изграждане на мускулно вещество. Най-добрите храни за закуска трябва да съдържат полезни протеини и мазнини. Такива са авокадо, риба, яйца, бобови растения, пълнозърнест тост.

Спрете да ядете преди лягане

Колкото по-ранна е вечерята, толкова по-добре. Късното ядене се намесва в съня ви и пречи на много метаболитни процеси в тялото, които го оставят без достатъчно енергия на следващия ден. Освен това, късното ядене преди лягане може да предизвика скок в хормоните на апетита, което да ви накара да станете на среднощна разходка до хладилника.

Какво да похапнем следобед, за да преборим липсата на енергия>>>

Свързани статии

Придържайте се към домашната храна

Тъй като навън е трудно да сте сигурни с какво точно се храните, опитвайте се максимално да приготвяте храната си от вкъщи и да я носите със себе си. Вие най-добре знаете какви са нуждите на организма ви и към каква диета предпочитате да се придържате. Откриването на подходящи места за хранене невинаги е възможно.

Кои са най-добрите енергийни храни?

Ако се чувствате отпаднали и имате нужда от прилив на енергия, похапвайте яйца, маслини, семена, ядки, плодове, зеленчуци, кисело мляко. Това са най-добрите междинни закуски за похапване, даващи достатъчно енергия на тялото.

20 съвета за трайно и здравословно отслабване>>>

Коментирай