Здраве и красота

Какво се случва в тялото ни, когато някой разбие сърцето ни

Може да се появи косопад

17.09.2019г. / 07 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовните разочарования са изпитания, които могат да бъдат изтощителни и травмиращи, понякога продължаващи твърде дълго време. Тялото преживява нашите емоции и понякога те могат сериозно да ни застрашат. Какво се случва с него, когато страдаме?

Физическа болка

Главоболие, стомашни болки... Това са само някои от симптомите, които се проявяват, след като преминем през събития, които силно са ни наранили. Физическата болка се проявява в различни части на тялото, под различни форми.

Повишени нива на стрес

За съжаление, силният стрес може да доведе до още по-сложни телесни дисфункции. Тялото става много по-уязвимо на болка.

Нарушение в апетита

Когато някой разбие сърцето ни, нашите хранителни навици веднага се променят. Губим тегло или пък наддаваме рязко. При някои жени апетитът липсва, докато други „лекуват“ мъката си тъпчейки се с храна.

3 причини да не излизате с бившия на най-добрата си приятелка

Депресия

Нещо, което трудно бихме пропуснали, но е важно как ще преминем през нея. Отрицателните преживявания могат да доведат до влошаване на психиката. Губи се желание за любимите неща, комуникация с близки, затваряне в себе си, мисли за самоубийство. Депресията не бива да се подминава. Затова, ако се чувствате подтиснати, не можете да се справите със ситуацията, не срещате разбиране от близки, потърсете професионална помощ.

Не можем да се фокусираме

Вероятно сте забелязали, че когато нещата се объркат, е доста трудно да се фокусирате върху ежедневните задължения, работата си. Забравяме, започваме да правим грешки в работния процес. Мислите ни са фокусирани единствено и само върху проблемите.

Знаци, че трябва да прекратите връзката още в началото

Безсъние

Загубата на сън е само едно от многото негативни последствия за тялото, когато преминаваме през любовна мъка. Губим от времето си за сън и почивка, за някого, който вече не е част от живота ни или ни е разочаровал. Трудно ние да се справим, защото сме сами в леглото си, премисляйки отново и отново всичко.

Време е да си вървите, ако партньорът ви иска тези неща от вас

Повишена чувствителност

Любовната мъка ни прави по-податливи на болка. Всеки отрицателен коментар, забележка, могат да ни наранят повече от всякога. Уязвимата ни природа ни прави раздразнителни и за най-малкото в ежедневието. Ставаме нетърпеливи, правим конфликт от всяка ситуация.

Свързани статии

Забавяне на менструацията

Тежкият стрес може да доведе до забавяне на менструалния цикъл, според учени. Това се дължи на хормоналния дисбаланс, който настъпва.

Спад на имунитета и косопад

Отново заради стрес, когато преживяваме любовно разочарование, имунната ни система страда. Ставаме много по-податливи на болести и инфекции. Появата на херпеси и загуба на косата, също е сигнал, че е време да намалим стреса.

Коментирай
Свободно време