Здраве и красота

Полезни храни за повече енергия през есента

Тялото ни се нуждае от баланс на протеини, мазнини и въглехидрати, които помагат да бъдем енергични през целия ден

19.09.2019г. / 10 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Преминаването към есенно-зимния период, излага на риск имунитета ни. Спадът на енергийните нива е едно от първите неразположения, които усещаме. За да бъдем в добра форма, е важно да поддържаме постоянно стабилни нивата на кръвната захар, да хапваме по нещо малко на всеки 2-3 часа. Тялото ни се нуждае от баланс на протеини, мазнини и въглехидрати, които помагат да бъдем енергични през целия ден. Този така важен баланс можем да си го осигурим консумирайки определени храни. Вижте някои от тях в следващите редове.

Хапвайте ядки

Шепа сурови (или печени, но без сол) бадеми, кашу или орехи са чудесни за поддържане на енергийните ни нива през деня. Те ни осигуряват протеини, важни за енергия, изграждане на мускули. Ядките са богати на омега-3, витамини В и Е.

Полезни храни за закуска според специалистите по хранене

Добавете към менюто си киноа

Киноата е суперхрана, която не съдържа глутен. Хубаво е да я направим част от нашето есенно и зимно меню, особено когато искаме да запазим стабилни енергийните си нива. Тя е добър източник на растителни протеини. Може да я добавяте към салати, ястия, супи, да замените купичката овесени ядки с купичка с киноа, с плодове, ядки.

Коментирай
Свободно време