Здраве и красота

Физически болки, които подсказват за емоционални проблеми

Поява на главоболие и мигрена

10.10.2019г. / 11 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нашето тяло, ума и душата са свързани помежду си и всяка емоция, която ни носи отрицателни вибрации им оказва влияние. Стресът, неудовлетворението, копнежите, винаги подсказват за себе си, нерядко с физически неразположения. Някои болки разкриват емоционални тежести. Кои са?

Поява на главоболие и мигрена

Когато мислите ни са натоварени, главата ни страда и това най-често се проявява под формата на главоболие. Ако страдате от мигрена, в стресови ситуации тя може да напомни за себе си. Ето защо е важно да елиминираме това напрежение.

Болка в шията

Тук става въпрос за упоритост и прошка. Често се случва да срещаме хора, които ни нараняват по един или друг начин. Ние поемаме тяхната обида и тя ни тежи физически и емоционално. За да се отървем от тази тежест е важно да се научим да прощаваме и да се фокусираме върху добрите неща.

Как да повишите нивата на допамина – хормона на удоволствието

Болки в рамото

Дали не сте поели твърде много отговорности на другите, с които не можете да се справите? Поставете си граници, не позволявайте на някого да очаква всичко от вас.

Усещане за болка в горната част на гърба

Това неразположение може да се дължи на уединение и отхвърляне. Искате да обичате и да бъдете обичани, но вероятно има нещо, което блокира комуникацията ви с останалите и това ви кара да се затваряте в себе си. Отворете сърцето си за комуникация.

7 причини за внезапно напълняване

Болка в долната част на гърба

Тази болка подсказва за проблеми на работното място, притеснения относно финанси. Може да е знак за вас, че е дошъл моментът да промените и подобрите живота си, да намерите удовлетворяваща работа. Първото и най-важно нещо е, да не позволявате на емоциите да ви объркат.

Свързани статии

Неразположения в лакътя и коляното

Тези части са свързани с нежеланието да променяме живота си. Болката в лакътя показва скованост, докато болката в коляното разкрива голямо его. Важно е да се научим да правим компромиси, да сме адаптивни и да не спираме да развиваме себе си.

Болки в областта на таза

Това неразположение е свързано със сексуалността и чувството за вина. Вероятно сте твърде загрижени за любовния си живот или партньорството си, а може би съжалявате за неща от миналото. Приемането на случилото се е от решаващо значение за успокояване на симптомите.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )
Свободно време