Здраве и красота

Знаци, че е крайно време да подстрижете косата си

По какво личи, че трябва да освежите прическата си

09.08.2023г. / 13 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косата на различните хора расте с различни темпове. Понякога неусетно става време за подстригване, но невинаги можем да усетим знаците за това. Така поставяме здравето и жизнеността на косъма в риск. Прекалено големите интервали между подстригванията могат да отслабят косата и да ѝ причинят увреждания.

10 начина да накараме косата да расте бързо

По какво личи, че е крайно време да се подстрижете?

Имате цъфнали краища

Един от най-явните белези, че е време за подстрижка, са цъфналите и разслоени краища на косъма. Ако не сте ги забелязали, вгледайте се в краищата на косата отблизо. Ако забележите цъфтежи, не отлагайте посещението при фризьора си.

Цветът на косата се е увредил

Ако боядисвате косата си вероятно сте забелязали, че от време на време цветът в краищата избледнява. Боите предизвикват изсушаване на косата, което е най-чувствително в краищата ѝ. Ето защо, ако сте забелязали изсветляване в тази зона на косата е време да се подстрижете.

Често използвате нагряващи уреди

Изправянето и къдренето на косата с нагряващи уреди нанася щети на косъма много по-бързо, отколкото ако избягвате третирането с тях. Ето защо е необходимо да се подстригвате по-често през интервал от около 3-4 седмици.

Правилно оформяне на веждите

Имате прическа пикси

Пикси прическата е свежа и актуална, но изисква по-щателна поддръжка. За да бъдете винаги неотразими с нея, подстригвайте косата по-често.

Свързани статии

Имате бретон

Бретонът също предполага по-честа поддръжка, за да изглежда добре, свеж и оформен. Подстригването му се налага през около 3 седмици.

Как да подстригваме косата според зодията?

Косата ви е изтъняла

Изтъняването на косата и видимото ѝ повяхване са признак на нужда от подстрижка. Ако забележите това, посетете фризьора си. Не е нужно да подстригвате косата драстично. Достатъчно е да отнемете малко от краищата и тя ще се съживи.

Носите косата си много често вързана

Връзването на косата, особено в стегната опашка или кок, я прави по-слаба и изтощена. Опъването на косъма отслабва корените и причинява увреждания по цялата му дължина. За да запазите здравето на косата си, подстригвайте по-често.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати