Здраве и красота

6 болестни състояния и неразположения, и емоциите, които ги провокират

Нашето тяло винаги отразява това, което чувстваме

30.11.2019г. / 07 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нашите емоции, страхове, винаги се проявяват по един или друг начин. Така например, болките във врата са показател, че изпитваме трудности да се изправим срещу дадена ситуация, защото не можем да се контролираме така, както бихме желали.

Днес в рубриката ни „Здраве и красота“ споделяме с вас връзката между някои физически състояния и емоциите, които ги провокират. Статията е изготвена по материали от книгата „Твоето тяло казва: Обичай се!“ от Лиз Бурбо.

Проблеми с вените и артериите

Ако имате проблеми с вените, това е показател, че това, което идва отвън, се преживява зле. Засегнатите от този проблем, обикновено смятат, че нямат късмет. Емоционалните причини за проблемите с артериите са блокираните желания. Вероятно не позволявате на радостта да проникне в живота ви. Тялото ви кара да се запитате следното: „Имате ли активен социален живот?“, „Вашите мисли изпълнени ли са с радост?“. Сърцето ви желае повече ситуации, които могат да ви донесат радост и добро настроение.

Проблеми с косата – мазна коса, косопад, побеляване, пърхот и други

Емоционалните причини, които биха могли да провокират тези проблеми са голям шок, твърде силна реакция на отчаяние, тревоги.

Помислете дали материалната страна не доминира над духовната ви. Вероятно се съмнявате във вашата сила и в това, че може да изградите живота си такъв, какъвто ви се иска. Появата на косопад например е послание, че трябва да възвърнем контакта с нашето Аз и да знаем, че винаги имаме защитата на своя вътрешен БОГ. Помислете дали си позволявате да изразите своите страхове на глас (осмелете се да го направите).

Месецът на раждане влияе на характера и здравето

Хипертония (високо кръвно налягане)

Възниква от създаването на силно напрежение, поради свръхемоционалност. Преживявате отново и отново ситуации, които са предизвикали много емоции във вас, но ги сдържате, тъй като не искате да нараните хората, които обичате. Хипертонията е показател, че е време да помислите за себе си, да приемете мисълта, че вие сте най-важният човек във вашия живот.

Целулит

Състояние, което е свързано с блокирането на креативността на човека. Има и няколко типа поведение, които вероятно се отнасят за вас:

  • Вие сте човек, който много се сдържа, не се доверява достатъчно на себе си;
  • Вероятно се тревожите много за външния си вид, тъй като целулитът се отразява естетически на тялото ви;
  • Възможно е да потискате вашата креативност;
  • Изпитвате гняв, тъй като неразположенията и болестите, които завършват на „-ит“, показват потиснат гняв.

Задайте си следните въпроси:

  • Защо се страхувам да привлека вниманието към себе си и всички мои таланти, да разкрия какво мога да правя?
  • Страх ли ме е, че няма да бъда на необходимата висота?

Вероятно не сте се освободили от миналото, а то ви пречи да живеете пълноценно в настоящия момент. Вашата голяма нужда е да обичате себе си.

Състояния, за които цветът на езика може да подсказва

Проблеми с червата

Когато става въпрос за проблеми с тънкото черво, това означава, че ви е невъзможно да задържате и приемате това, което е добро за вас, от събитията в ежедневието ви. Вглеждате се твърде много в детайлите, вместо да погледнете глобално на ситуацията.

Свързани статии

Проблемите с дебелото черво се проявяват, когато ни е трудно да се освободим от старите мисли и разбирания, които вече не са ни необходими (запек), или отхвърляте много бързо мисли, които могат да са ви полезни (диария). Страхувате се и мислите, че не бихте могли да се справите с противоречията в живота ви.

Газове в червата и стомаха

Обикновено те се дължат на анормално поглъщане на въздух, докато се храним или говорим и обикновено показват страх от недоимък, който ни причинява безпокойство. Това безпокойство се натрупва и се стига до момента, в който трябва да излезе. Страхът, че нещо ще ви липсва не е оправдан.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 4 години )
pri men se sre6tat vsi4kite , kato prez razli4nite sezoni se pokazva edno ili drugo.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар