Здраве и красота

6 начина, по които емоциите вредят на здравето ни

Вманиачаването може да предизвика проблеми с теглото

31.12.2019г. / 05 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаем, че стресът ни вреди. Но дали полагаме усилия да му се противопоставяме? Всекидневно изпитваме различни видове емоции. Някои са положителни, други носят отрицателно настроение. Има такива, които се натрупват във времето и не само, че ни пречат да преоткрием себе си, но вредят и сериозно на здравето ни. Или казано накратко – емоциите могат да действат разрушително на нашето здраве. Ето как.

Страхът поражда алергии

Според учени, появата на някои често срещани алергични състояния могат да бъдат свързани с психичното здраве. Екземата, високата температура и астма... Възможно е да страдате от алергии от години, но алергенът все още да е неизвестен. Нашите вътрешни страхове, оказва се, могат да отключат тези състояния.

5 промени в тялото, подсказващи за здравословни проблеми

Вманиачаването може да предизвика проблеми с теглото

Малко са хората, които са напълно удовлетворени от начина, по който изглеждат. За тези, които страдат от наднормено тегло, притесненията им са свързани с недостатъците във фигурата им. За съжаление, те дори и не подозират, че тези им емоции влошават още повече проблема. Загрижеността, манията по това, че гърдите ни не са достатъчно големи и красиви, че са се появили нови бръчки, че имате части от тялото, които не харесвате, също могат да се отразят отрицателно на килограмите ни.

Страховете и манията могат да причинят симптоми на много различни заболявания едновременно

Колко често при определен вид неразположение сте си мислили, че имате сериозно заболяване, което води до фатален край? Мислите ви са фокусирани върху неразположенията, а те толкова много се доближават до симптомите, подсказващи за заболяванията. Обсебването и фиксирането на мислите, че сте заболели сериозно, могат да повлияят на това, неразположенията ни да изглеждат по-реални, а всъщност изобщо да не сме сериозно болни.

Отрицателните емоции и стресът могат да провокират храносмилателни разстройства

Подуване на корема, газове, гадене, стомашни неразположения... Това са само част от храносмилателните неразположения, които могат да възникнат в резултат на ежедневния стрес.

Свързани статии

Самокритиката и страховете могат да причинят главоболие и мигрена

Ниска самооценка, вътрешни страхове, които ви потискат... Време е да промените тази си настройка, защото в противен случай, главоболията ще са често явление.

Депресията и тревожността могат да провокират сърдечни заболявания

Знаете ли, че повтарящата се депресия и тревожността, повишават риска от коронарна болест на сърцето? Ето защо е важно да овладеете негативните емоции максимално. В противен случай излагате на риск здравето на сърцето. Не забравяйте, че стресът повишава риска и от инсулт.

Коментирай