Те са суперхрана, намаляват риска от настинки, защото ни осигуряват цинк, който повишава имунитета ни, но и помагат косата ни да бъде по-здрава и лъскава. Ядките кашу – вкусни, подходящи за приготвянето на здравословни десерти, домашно песто, смутита.

Вижте кои 6 неща се случват в тялото ви, когато ги консумирате всеки ден.

Кожата става по-сияйна и красива

Кашуто е здравословен източник на мед, витамин Е и антиоксиданти, които са от съществено значение за здравето и красотата на кожата. Благодарение на антиоксидантите се намаляват признаците на стареене, а медта, заедно с други ензими и витамин Е, спомагат за синтеза на колагена. Колагенът поддържа кожата по-стегната и гладка.

Кашуто действа като антидепресант

По-здрави кости

Около 30 грама кашу, може да ви осигури около 30% от препоръчителния дневен прием на мед и около 20% магнезий. Медта е важна за повишаване силата на костите, участва в изграждането и поддържането на съединителна тъкан. От друга страна, магнезият помага на тялото да абсорбира калция и намалява риска от развитие на остеопороза.

За здрави очи

Още една добра причина да консумирате кашу всеки ден е, че тези ядки са с високо съдържание на антиоксидантите лутеин и зеаксантин. Те са от съществено значение за здравето на очите, като поддържат доброто зрение, предпазват от инфекции, предпазват и ретината от вредните UV лъчи.

Хранителни комбинации, с които да останете във форма по време на празниците

Ще страдате по-рядко от главоболие

Дефицитът на магнезий може да доведе до различни здравословни проблеми, включително повишено кръвно налягане, чести главоболия, болка в различни части на тялото, мускулни крампи. Тъй като кашуто е богато на минерала, редовната му консумация може да спомогне за баланса на магнезий и така главоболията да бъдат по-рядко явление.

Още по темата

Заздравяват се зъбите

Още едни съединения, на които е богато кашуто, са анакардиновите киселини. Тези важни киселини елиминират грам-положителните бактерии, които вредят на денталното здраве, а и причиняват акне.

Помагат в отслабването

Диетичният режим на хранене трябва да бъде здравословен. Ако искате да редуцирате килограмите, не се колебайте да хапвате и кашу. Ядките са чудесни за отслабване, тъй като ни осигуряват полезни мазнини и магнезий, които подпомагат метаболизма на мазнините и въглехидратите в тялото. Шепа сурово кашу е подходяща малка закуска, когато изпитвате силен глад. Разбира се, количеството на консумираните ядки е в зависимост от вашата физическа активност и калориен дневен прием.