Здраве и красота

Как да използвате слънчогледовото олио за здрава коса?

Маска с олио подхранва косъма и скалпа

05.07.2023г. / 15 22ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Слънчогледовото олио е мазнина, която при термична обработка може да има спорни ефекти върху здравето отвътре, но определено в прясно състояние има положително влияние върху състоянието на косата. Ако сте се отказали от консумацията му в полза на зехтина можете да го използвате като начин да съживите и подхраните косата и скалпа си.

Защо да предпочетем рапичното олио?

Нерафинираното слънчогледово олио е богат източник на витамин Е, който подхранва косата в дълбочина. Той стимулира растежа на косъма и подсилва естествените му защити. Благодарение на количествата витамин Е в слънчогледовото олио косата възвръща блясъка и еластичността си. Редовното прилагане на олио върху косата спомага за контрола на отделянето на себум, както и за стимулацията на растежа на косата.

Сусамовото олио срещу старостта

Как да използвате слънчогледово олио за вашата коса?

Ако имате проблеми със скалпа или косата, като:

  • Пърхот;
  • Сух скалп;
  • Суха коса;
  • Накъсана, слаба коса;
  • Къдрава и непокорна коса

Можете да използвате слънчогледовото олио 3 пъти седмично, за да решите тези проблеми. Отначало започнете да прилагате малки количества олио върху скалпа, докато свикне и докато се уверите, че няма дразнене.

Бебешко олио и различните му предназначения

Нанасяйте откъм корените с масажиращи движения. След това продължете внимателно по дължина на косъма да разнасяте олиото. Оставете го да подейства 30 минути. След като проникне добре в косъма, измийте с мек шампоан.

За по-дълбоко подхранване на кожата и косата оставете слънчогледовото олио да действа за през нощта, като увиете косата с шапка за баня и ли кърпа. Измийте на сутринта.

Арганово масло (олио) в кулинарията – прави ни по-здрави

Коментирай