Здраве и красота

Какво се случва с кожата, когато не носим грим

Повече щети от слънцето

27.03.2020г. / 16 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сме във ваканция, през почивните дни или ако ни се налага да работим от вкъщи, по-рядко си слагаме грим. Усещаме се някак по-леко. Какво се случва с кожата ни, когато не носим грим? Освен че кожата ни изглежда по-млада, може повече да диша и ѝ помагаме с подходящата козметика и храна да се детоксикира, вижте какво още се случва.

Порите ви ще изглеждат по-малки

Нанасянето на пудра, руж, хайлайтер, фон дьо тен, се натрупват в порите ни при всяко нанасяне. В комбинация със замърсяванията от околната среда, потенето, натрупването на мръсотия върху лицето ни, не само, че запушва порите, но те изглеждат и по-големи. От друга страна, когато си дадем кратка пауза от нанасянето на грим, натрупаните замърсявания са значително по-малко. Кожата ни изглежда по-гладка, а порите по-малки.

Как да изберете най-добрия фон дьо тен

Намалява риска от очни инфекции

Молив за очи, очна линия, спирала, сенки... Повечето козметични продукти съдържат консерванти, които могат да причинят очни инфекции като конюнктивит, очни алергии, особено ако не следим кога е изтекъл срокът им на годност и не почистваме редовно четките, с които си нанасяме сенките.

Едни от най-добрите антистареещи съставки в козметиката

Повече щети от слънцето

Въпреки че гримът носи някои рискове за здравето и красотата на кожата, за предпочитане е да не излизаме без него, особено в слънчевите месеци. Вече редица фон дьо тени имат в основата си слънцезащитен фактор. За много дами това е единственият източник на слънцезащита, който използват върху лицето си, особено ако дневният им крем няма SPF или не нанасят преди грима специален продукт за лице с висока защита. Непоставянето на грим, дори на BB, CC кремове, които ни осигуряват някаква защита от слънчевите лъчи, може да увеличи риска от увреждане на кожата, появата на пигментни петна.

Свързани статии

Повече грижа за кожата

Онези малки паузи, в които не ни се налага всяка сутрин да отделяме поне по 30 минути, за да нанесем грима си върху лицето, са онези моменти, които ни карат да погледнем на кожата си по друг начин. Колко често се сещате да си направите хубава маска на лицето, без значение дали е домашна или закупена от аптечната мрежа? Сега се погрижете за вашата кожа. Детоксикирайте я, правейки си 1-2 пъти седмично подхранващи маски за лице.

10 храни подходящи за маски за лице

По-малко черни точки и пъпки

Някои гримове съдържат консерванти, които може да се окажат токсични за кожата ни. Върху четките ни за грим всекидневно се натрупват замърсявания, като мъртви кожни клетки, бактерии. Всички те, не само че не позволяват на кожата да диша и запушват порите ѝ, но могат да са предпоставка за възпалителни процеси. Черните точки са ни в повече, образуват се пъпки, може да се появи акне.

Коментирай