Здраве и красота

Как да си направите педикюр вкъщи досущ като в салон

Няколко съвета по време на изолация

15.04.2020г. / 11 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Извънредното положение, в което се намираме заради пандемията от коронавирус затрудни много дами в поддържането на ноктите на ръцете и краката заради ограниченията в посещенията на салоните за красота. За щастие можете да си направите чудесен маникюр и педикюр вкъщи, досущ като от професионалист.

Оригинални идеи за маникюр вкъщи (галерия)

Ще се спрем на педикюра. Как да се погрижите за краката и ноктите си, докато сте си вкъщи?

Свалете стария лак

Почистете добре ноктите от предходния лак. Уверете се, че няма никакви остатъци. Използвайте лакочистител без ацетон. Той е за предпочитане, защото не е така агресивен и не уврежда силно ноктите. Хубаво е да обработите ноктите с витамин Е след това, който да попие в тях и в кожата около тях, за да се рехидратира и подхрани.

Как да подстрижем косата си вкъщи без фризьор

Накиснете краката

Подарете малко спа терапия на краката си за перфектен педикюр. Разтворете морска сол в топла към гореща вода, но не прекалено, за да не увредите кожата. Трябва да е достатъчно топла, за да можете да издържите в нея. Ако не можете, значи е твърде гореща и трябва да изчакате. Накиснете краката си в нея за 15 минути. Подсушете след това, не е нужно да изплаквате. Оставете солите да проникнат в кожата и ноктите.

Идеи за изящен маникюр в нежни цветове (галерия)

Премахнете мъртвата кожа

За да стимулирате регенерацията на клетките трябва да премахнете мъртвите такива. Използвайте пила за крака, пемза или електрически уред за премахване на мъртвия епидермис.

Изпилете ноктите

За предпочитане е да изпилите ноктите с нежна пила вместо да ги режете. Рязането на ноктите на краката крие риск от наранявания и врастване на нокът в месото. За да го избегнете, нежно изпилете до желаната дължина.

Как да премахнете безопасно геллака вкъщи без маникюрист?

Хидратирайте краката

Не пропускайте тази стъпка, дори да смятате, че краката ви нямат нужда от нея. Кожата и ноктите на краката винаги се нуждаят от допълнителна грижа, защото често са неглижирани. Приложете хидратиращ балсам за крака.

Нанесете база за нокти

Не пропускайте да поставите пласт основа за нокти, както го правите на ръцете си. Трябва да сте сигурни, че давате най-доброто за ноктите на краката си и не ги пренебрегвате, защото именно така могат да пострадат.

Свързани статии

4 неща, които не знаете за перфектния маникюр

Започнете от средата с нанасянето на базата като разнасяте встрани. Не докосвайте кутикула.

Нанесете лака

След като сте сигурни, че базата е добре изсъхнала, започнете с нанасянето на поне два пласта лак. Всеки от пластовете трябва да изсъхне много добре преди нанасяне на следващия.

Завършете със слой бързо съхнещ топлак

Топлакът е много важен. Той дава блясък и освен това запечатва лака под себе си, за да го задържи за по-дълго. Ако пропускате нанасянето на топлак вероятно ще ви е по-трудно да запазите и лака върху ноктите на краката задълго.

Коментирай